ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Αυτοκρατορία» έχει καταρρεύσει!

Εφιαλτικές εικόνες από το μέλλον μετά την Αποκάλυψη!

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λόρι Νιξ και Κάθλιν Γκέρμπερ (Lori Nix & Kathleen Gerber) επανέρχεται με νέο έργο που αφορά την εικόνα του χάους, που θεωρούν ότι θα επικρατεί στον κόσμο που γνωρίζουμε, μετά από μια καταστροφή.

Από το 2005 έως το 2015 το ζευγάρι δημιούργησε μια σειρά λεπτομερών διοραμάτων με τίτλο «The City», η οποία φανταζόταν τους μετά-αποκαλυπτικούς εσωτερικούς χώρους εγκαταλελειμμένων κτιρίων, όπως εμπορικών κέντρων και διαφόρων καταστημάτων.

Τώρα, δημιούργησαν τη σειρά «Αυτοκρατορία» (Empire), η οποία διερευνά με τις λεπτομερείς και ρεαλιστικές μινιατούρες που κατασκευάζουν την εξωτερική πλευρά της πόλης, μετά την φανταστική και εφιαλτική καταστροφή.

Οι νέες σκηνές των Nix και Gerber απομακρύνονται από την εστίαση στους εσωτερικούς χώρους, για να εξερευνήσουν το ευρύ εξωτερικό περιβάλλον.

Οι σκαλωσιές και οι γέφυρες καταρρέουν, καθώς τα φυτά αρχίζουν να σπρώχνουν τις πλάκες του τσιμέντου και η φύση ανακτά της γη της.

«Η «Αυτοκρατορία» παρουσιάζει έναν κόσμο μετασχηματισμένο από την αβεβαιότητα του κλίματος και μια μεταβαλλόμενη κοινωνική τάξη, καθώς σκοντάφτει προς ένα νέο είδος συνόρων», εξηγεί το καλλιτεχνικό δίδυμο.

«Αυτά τα μέρη είναι όμορφα αλλά και παραδομένα στην ακινησία και τη σιωπή τους. Πριν από πολύ καιρό, ο άνθρωπος εισήλθε στο τοπίο και ανάγκασε τη φύση να υποταχθεί στη θέλησή του. Τώρα, αυτά τα τοπία εμφανίζονται κακοποιημένα και σε αποσύνθεση, και είναι αβέβαιο πώς θα συνεχίσουν να εξελίσσονται».

Κάθε μοντέλο της εργασίας τους μπορεί να διαρκέσει έως και 7 μήνες, για να δημιουργηθεί, κάτι που σημαίνει ότι οι Nix και Gerber θα ολοκληρώσουν μόνο δύο φωτογραφίες το χρόνο.

Τα χειροποίητα σκηνικά είναι φτιαγμένα από χαρτόνι, αφρώδες υλικό και υλικά που κόβονται και ανακυκλώνονται μετά από κάθε φωτογράφιση τους.

«Φοβούμαι για το τι επιφυλάσσει το μέλλον αν δεν αλλάξουμε τους τρόπους που χειριζόμαστε το κλίμα, αλλά και για το τι μπορεί να φέρει ο μεταβαλλόμενος κόσμος» δήλωσε η Nix.

«Νομίζω ότι αυτό είναι μέρος της αιτίας για την οποία γιατί κάνουμε αυτό το έργο. Για να προσπαθήσουμε να συμβιβάσουμε αυτές τις διαφορετικές συμπεριφορές».

Πηγή: Colossal / Επιμέλεια Snooopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.