ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο χειρότερος εφιάλτης για κλειστοφοβικούς!

Υπόγεια σπήλαια και λαβύρινθοι στη Ρωσία!

Οι ντόπιοι τα λένε αλεπουδότρυπες και δεν έχουν άδικο. ‘Ενας ανθρώπος πρέπει να συρθεί στο έδαφος, για να μπει στις σπηλιές από ψαμμίτη, οι οποίες όλο και στενεύουν όσο προχωράς.

Πρόκειται για τα σπήλαια του Σαμπλίνο (Sablino), περίπου, 40 χιλιόμετρα μακριά από την Αγία Πετρούπολη. Ένα χώρος που από το 1860, ήταν το κέντρο εξόρυξης πυριτικής άμμου για την κατασκευή γυαλιού.

Οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έσκαβαν μέσα στα 14 σπήλαια της περιοχής, έβγαζαν την άμμο έξω μέσα σε καλάθια. τα οποία κουβαλούσαν με τα χέρια και στη συνέχεια μεταφέρονταν με τρένο στα εργοστάσια γυαλιού.

Κατά τη διάρκεια του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου και της σοβιετικής επανάστασης, η βιομηχανία γυαλιού βρισκόταν σε πτώση, αλλά η εξόρυξη συνεχίστηκε σποραδικά μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα, οι σπηλιές είναι επισκέψιμες από τους τολμηρούς, αλλά και όσους πιστεύουν ότι ο αέρας τους κάνει καλό στην υγεία.

Οι περισσότερες έχουν στενά υπόγεια περάσματα, μήκους 10-15 μέτρων, για να μπορέσει κάποιος να φτάσει στο πιο άνετο εσωτερικό τους.

Οι πιο ενδιαφέρουσες και μεγαλύτερες, είναι δύο που μοιάζουν με λαβυρίνθους και έχουν μήκος 5,5 και 3,5 χλμ. Βρίσκονται στις δύο όχθες του ποταμού Τοσνο.

Ακόμα, υπάρχουν τρεις υπόγειες λίμνες στις σπηλιές, το βάθος των οποίων φτάνει τα τρία μέτρα. Τα τείχη των περασμάτων αποτελούνται από λευκό και κόκκινο ψαμμίτη, και οι θόλοι τους που είναι από ασβεστόλιθο έχουν πράσινο χρώμα σε ορισμένες αίθουσες.

Πηγή: Weird Russia / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.