ΖΩΗ

Το πλοίο φάντασμα με τους αρουραίους «κανίβαλους»!

Το μυστηριώδες κρουαζιερόπλοιο, που πλέει ακυβέρνητο στους ωκεανούς!

Πριν από λίγα χρόνια, το 2013, στη Βόρεια Θάλασσα σήμανε συναγερμός, καθώς πλησίαζε στις βρετανικές αρχές ένα κρουαζιερόπλοιο, χωρίς πλήρωμα και γεμάτο από μολυσμένους αρουραίους.

Ήταν το ρωσικό κρουαζιερόπλοιο «Λιουμπόφ Ορλόβα» (Lyubov Orlova) που παρασύρεται από τα κύματα στον Βόρειο Ατλαντικό από το 2011, όταν έσπασε στο συρματόσχοινο στο ρυμουλκό, το οποίο το τραβούσε από τον Καναδά για τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου θα διαλυόταν.

Η ιστορία του «Lyubov Orlova», που πήρε το όνομά του από μια λαμπρή ηθοποιό σοβιετικού κινηματογράφου, ξεκίνησε το 1976, όταν το σκάφος ναυπηγήθηκε στη Γιουγκοσλαβία για μια σοβιετική εταιρεία, που έκανε αποστολές στην Ανταρκτική.

Ωστόσο, οι καναδικές αρχές το κατέσχεσαν στο λιμάνι του Αγίου Ιωάννη στη Νέα Γη, αφού αποδείχθηκε ότι οι ιδιοκτήτες της είχαν εμπλακεί σε ένα οικονομικό σκάνδαλο και χρωστούσαν πολλά χρήματα.

Έτσι, το πλοίο που άξιζε, περίπου, 800.000 δολάρια, έπρεπε να πωληθεί για σίδερα, ώστε να καλυφθεί ένα τμήμα του χρέους των ιδιοκτητών.

Το πλοίο, που δεν διαθέτει συστήματα εντοπισμού, χάθηκε στα νερά του Ατλαντικού, μέχρι την ξαφνική εμφάνιση του στις βρετανικές ακτές.

Από εκεί τα ρυμουλκά κατάφεραν να το απομακρύνουν στην ανοιχτή θάλασσα, καθώς κανείς δεν ρισκάρισε να ανέβει στο ακυβέρνητο σκαρί με το φόβο μόλυνσης από τους αρουραίους.

Το πλοίο έχει χαρακτηρισθεί ως επικίνδυνο από διάφορους εμπειρογνώμονες, με μερικούς από αυτούς να ισχυρίζονται ότι σε περίπτωση διαρροής τοξικών υγρών, θα μπορούσε να επέλθουν καταστροφικές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχουν εκατοντάδες αρουραίοι, οι οποίοι έχουν μολυνθεί από ασθένειες και  αν ξεφύγουν από το πλοίο ή έρθουν σε επαφή με ανθρώπους, θα προκαλέσουν επιδημίες.

Παρόλο που σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές το Lyubov Orlova έχει βυθιστεί, πιθανώς κάπου στον Βόρειο Ατλαντικό, κανείς δεν είναι σίγουρος τι συνέβη και αν πάλι  εμφανιστεί αιφνιδιαστικά.

Το Lyubov Orlova είχε σχεδιαστεί για να αντέχει σε σκληρές συνθήκες και φουρτουνιασμένες θάλασσες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται το κρουαζιερόπλοιο φάντασμα να παραμένει αβύθιστο.

Πηγή: Vintage News / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.