ΤΟΠΟΙ

Το υπόγειο νεκροταφείο!

Επάνω του βρίσκεται εκκλησία και πάρκο!

Στο κέντρο του Νιου Χέβεν (New Haven), μιας πόλης στο Κονέκτικατ, των ΗΠΑ, βρίσκεται ένα μικρό πάρκο περίπου 16 στρεμμάτων, το οποίο αποτελεί τόπο για ξεκούραση και βόλτα των κατοίκων, ανάμεσα στα κτίρια του πανεπιστημίου Γέιλ, τα δικαστήρια και τη δημόσια βιβλιοθήκη.

Μάλιστα, εκεί γίνονται και διάφορες εκδηλώσεις, όπως συναυλίες τζαζ και κλασσικής μουσικής, καθώς και φεστιβάλ τέχνης, που συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες. Ωστόσο, αυτό που βρίσκεται κάτω από το πάρκο, ίσως θεωρηθεί ανατριχιαστικό.

Το New Haven Green ή απλά Green χτίστηκε το 1638 ως εμπορικό κέντρο και πλατεία της πόλης, εκεί ήταν αυτό που λέμε η αγορά της. Ήταν ένας δημόσιος χώρος στην καρδιά του ακμάζοντος, τότε, λιμανιού και χρησιμοποιήθηκε για διάφορους σκοπούς.

Ήταν ο τόπος που έγινε η πρώτη αίθουσα συσκέψεων, η πρώτη φυλακή, και το πρώτο σχολείο, αλλά και το πρώτο νεκροταφείο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για 150 χρόνια.

Αλλά όταν η περιοχή άρχισε να γεμίζει με τάφους, άλλαξε ο χώρος του νεκροταφείου, με την τελευταία ταφή να είχε γίνει το 1821. Στο νέο νεκροταφείο μεταφέρθηκαν και αρκετοί τάφοι, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 1800, οι αρχές σκέφτηκαν να σκεπάσουν όσους είχαν παραμείνει.

Πάνω από αυτό το μικρό νεκροταφείο που απέμεινε, στήθηκε το 1812-14 ο πρώτος ναός του Χριστού. Για να μην καταστραφούν οι τάφοι που είχαν απομείνει, η εκκλησία ήταν υπερυψωμένη και στο υπόγειο της είναι το νεκροταφείο.

Συνολικά, υπάρχουν 137 τάφοι μέσα σε αυτόν τον μικρό περίκλειστο χώρο, καθώς οι περισσότεροι έχουν «μπαζωθεί», για να γίνει το σημερινό πάρκο.

Υπολογίζεται ότι κάτω από τα πόδια των επισκεπτών βρίσκονται θαμμένοι 5.000 εως 10.000 άνθρωποι, σε τάφους χωρίς ταφόπλακες.

Πηγή: Amusing Planet  / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.