ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Πύργοι για κατσίκια!

Κάθονται και απολαμβάνουν τη θέα!

Τα κατσίκια είναι εξαιρετικά περίεργα ζώα και είναι γνωστά για τις ορειβατικές τους ικανότητες. Τι συμβαίνει όμως αν κάποιος κτηνοτρόφος δεν διαθέτει βράχια στο χωράφι του για να ανεβαίνουν;

Σε αυτή την περίπτωση επιστρατεύεται η ευρηματικότητα. Όπως συνέβη στο Cheese and Wine Farm, στο Φέρβιου (Fairview) της Νότιας Αφρικής. Ο ιδιοκτήτης του κτήματος Τσαρλς Μπακ (Charles Back), φοβήθηκε ότι τα κατσίκια που είχε πάρει θα αισθάνονταν έξω από τα νερά τους σε ένα επίπεδο έδαφος.

Έτσι, έφτιαξε έναν πολυόρφο πύργο, με μια ράμπα αντι για σκαλιά, ώστε να ανεβοκεβαίνουν. Τον πύργο χρησιμοποιεί μια επιλεγμένη ομάδα κατσικιών, που ζει και στα δωμάτια που υπάρχουν μέσα σε αυτόν!

Ο πύργος, που κατασκευάστηκε το 1981, έγινε το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο της φάρμας «Fairview Wine and Cheese» και αποτέλεσε την αιτία να κατασκευαστούν και άλλοι σε διάφορες περιοχές της Αμερικής, όπως στο Μέμφις, το Τενεσί, και το Ιλινόις.

Ωστόσο, ο πρώτος πύργος κατσικιών είχε χτιστεί από τον Fernando Guedes da Silva da Fonseca (1871-1946) στην Αβελέντα (Aveleda), ένα από τα παλαιότερα και πιο διάσημα οινοποιεία στην περιοχή Βίνο Βέρντε (Vinho Verde) της Πορτογαλίας.

Ο ψηλότερος είναι ο «Πύργος του Baaa», στο Φίντλεϊ του Ιλινόις, με ύψος 9,5 μέτρα και διάμετρο λίγο πάνω από τα δύο μέτρα. Όπως και οι άλλοι είναι φτιαγμένος από τούβλα και τσιμέντο.

Πηγές: Amusing Planet και Wikipedia / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.