ΤΟΠΟΙ

Το ξενοδοχείο του «Χρυσοδάχτυλου»!

Ξαφνιάζει στο φινάλε της ταινίας του Τζέιμς Μποντ!

Ένα ιστορικό ξενοδοχείο, πάνω στις Άλπεις, το οποίο έχει πάψει να λειτουργεί, ήταν από τα αγαπημένα του Σον Κόνερι και είχε έναν ρόλο σαν ντεκόρ στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Χρυσοδάχτυλος», του 1964.

Πρόκειται για το Belvédère Hotel, το οποίο δεσπόζει ψηλά στο βουνό, έστω και αν είναι εγκαταλελειμμένο. Βρίσκεται στη μέση ενός φιδωτού δρόμου, πέρασμα Φούρκα, τον οποίο ανέβαινε ο Μποντ με τη θρυλική Άστον Μάρτιν.

Αλλά μπροστά από το ξενοδοχείο, που στην ταινία μοιάζει να ξεφύτρωσε από το πουθενά, πέρασε με την κιτρινό-μαύρη Ρολς Ρόις και ο «Χρυσοδάκτυλος» στο φινάλε της ταινίας.

Το Belvédère Hotel βρίσκεται σε ύψος, περίπου, 2,400 μέτρων στις Ελβετικές Άλπεις και είχε ανοίξει τις πόρτες του για τους επισκέπτες το 1882.

Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά πώς και γιατί χτίστηκε. Αυτό που έχει καθιερωθεί, είναι ότι χτίστηκε αμέσως μετά την περάτωση του ορεινού περάσματος προς τον παγετώνα Ροδανό.

Πιθανώς ήταν τόπος ξεκούρασης για ανθρώπους που ήθελαν να απολαύσουν τη σιωπή ή να παραστούν σε ένα από τα πολλά πλούσια πάρτι, που γίνονταν εκεί.

Το ξενοδοχείο ήταν ένα δημοφιλές αξιοθέατο για πολλές δεκαετίες, καθώς δίπλα του, μόλις σε απόσταση 200 βημάτων, ήταν ο παγετώνας. Από το Belvédère υπήρχε μια εντυπωσιακή θέα του παγωμένου τοπίου όπως σε κανένα άλλο μέρος της Γης.

Και όχι μόνο αυτό. Από το 1890 και μετά, σκαλίστηκε ένα τούνελ στον παγετώνα, δίνοντας την ευκαιρία να απολαύσει κανείς τη ομορφιά του, από μέσα.

Ο παγετώνας είναι ορατός στην αρχή της σκηνής που ο «Χρυσοδάχτυλος» περνάει το ξενοδοχείο με τη Ρολς Ρόις του, καθώς πηγαίνει προς τα πάνω στο βουνό.

Όμως, με τα χρόνια ο παγετώνας έλιωσε και το θρυλικό ξενοδοχείο κατέβασε ρολά, μετά από 140 χρόνια, το 2016. Ωστόσο, παραμένει ακριβώς όπως ήταν, μοιάζοντας με ένα θλιβερό μνημείο  για τους ένδοξους χρόνους της λειτουργίας του.

Πηγή: Vintage News / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.