ΒΙΝΤΕΟ

Γορίλας σταμάτησε την κυκλοφορία, για να περάσει η οικογένεια!

Κάθισε στη μέση του χωματόδρομου, για να μην πλησιάσουν αυτοκίνητα!

Τα ζώα στις πολυσύχναστες ζούγκλες της Αφρικής, έχουν εξοικιωθεί όπως φαίνεται, με τον ανθρώπινο πολιτισμό και λειτουργούν με ανάλογους τρόπους.

Το απέδειξε ένας γορίλας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Βγήκε μέσα από το δέντρα και στάθηκε στη μέση ενός χωματόδρομου, για να μην πλησιάσει ένα φορτηγό που ερχόταν προς το μέρος του.

Όταν ολόκληρη η πολυμελής οικογένεια διέσχισε τον δρόμο, ο Χιμάνουκα, όπως τον λένε, στράφηκε για λίγο προς τους φωτογράφους και τους κάμεραμαν που απαθανάτισαν τη σκηνή, θέλοντας να δείξει ότι «αυτός είναι το αφεντικό» και μπήκε πάλι στη ζούγκλα.

Τη σκηνή κατέγραψε ο Γκόρντον Μπιουκάναν (Gordon Buchanan), ο οποίος περιέγραψε τον Χιμάνουκα, τον οποίο παρακολουθούσε για καιρό, ως ένα ευγενικό πλάσμα με «μεγάλη καρδιά», καθώς είχε υιοθετήσει έναν ορφανό γορίλα και του έμαθε να βρίσκει το φαγητό του.

Όταν ο Γκόρντον εντόπισε τον Χιμάνουκα στους θάμνους δίπλα σε ένα δρόμο, η ομάδα του BBC Earth τον βοήθησε να σταματήσει την κυκλοφορία για την ασφαλή διέλευση της οικογένειας.

Πηγή: Neatorama / Βίντεο BBC Earth / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

  1. Ο προστάτης της οικογένειας που , μάλιστα, γνωρίζει τον κίνδυνο απ’ τ’αυτοκίνητα και τους ανθρώπους..Έχουν πάθει από τους ανθρώπους εκεί γιαυτό.. και μάθανε. Αλήθεια, σταμάτησαν να τους σκοτώνουν, επιτέλους, τους γορίλλες εκεί στο Κονγκό;;Ολόκληρες γενιές τους έχουν ξεκληρίσει, μάτωσε ο πολιτισμένος κόσμος για το κακό..Και τα συνεργεία του ΒΒC, να δείτε, γιαυτό ήσαν εκεί…και γιαυτό και οι κάμερες.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.