ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η μεταμόρφωση αχυρώνα 50 ετών!

Η απόλυτη αξιοποίηση του χώρου!

Σε ένα χωριό έξω από το Τολέδο, στην Ισπανία το αρχιτεκτονικό στούντιο OOIIO Arquitectura, έδωσε νέα ζωή σε έναν αχυρώνα που φτιάχτηκε πριν από 50 χρόνια και ήταν σχεδόν εγκαταλελειμμένος.

Επρόκειτο για δύο κτίρια που εξωτερικά ήταν ενωμένα, αλλά δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους, τα οποία χρησιμοποιουνταν ως αποθήκη για τα αγροτικά προϊόντα και υλικά, ως αχυρώνας και ως σταύλος.

Οι αρχιτέκτονες στήριξαν τοους τοίχους, δημιούργησαν ένα κλιμακοστάσιο για να επικοινωνούν τα δύο ξεχωριστά κτίρια, έριξαν τις μεσοτοιχίες, και άρχισε η μεταμόρφωση με νέες κατασκευές και απόλυτη εκμετάλευση του χώρου.

Το κτίριο που δημιούργησαν είναι τριώροφο, έχει υπόγειο, που προϋπήρχε σαν  σπηλιά, ισόγειο και πρώτο όροφο, με τεράστιους χώρους για τραπεζαρία, κουζίνα, καθιστικά και υπνοδωμάτια.

Πηγή: Arch Daily / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s