ΖΩΗ

Οικογένεια παράγει επί τρεις γενιές γιγαντιαία λαχανικά

Η παράδοση πηγαίνει από πατέρα σε γιο, στη Βρετανία.

Κάθε οικογένεια έχει τις παραδόσεις της, αλλά η οικογένεια του Κέβιν Φόρτι (Kevin Fortey) διαθέτει μία που είναι ασυναγώνιστη.

Για τρεις γενιές, οι Φόρτι έχουν αναπτύξει γιγαντιαία λαχανικά, τα οποία κερδίζουν βραβεία και σπάνε τα ρεκόρ.

Ο Κέβιν παράγει τεράστιες κολοκύθες και λάχανα από την ηλικία των τεσσάρων ετών, όταν ο πατέρας του Μάικ ξεκίνησε το Κίνημα των Γιγαντιαίων Λαχανικών, στην παμπ του, στις αρχές του 1980.

Ο Μάικ είχε σκεφτεί έναν διαγωνισμό με τεράστια κρεμμύδια, για τον οποίο βρήκε ανταπόκριση από άλλους συμπατριώτες του. Στη συνέχεια προχώρησε την υπόθεση, δημιουργώντας το Βρετανικό Εθνικό Πρωτάθλημα Κολοκύθας, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί άνθρωποι από όλη τη χώρα.

Με τα χρόνια, ο διαγωνισμός μεγάλωνε σε δημοτικότητα, αλλά μεγάλωναν και οι κολοκύθες, οι οποίες δεν χώραγαν πια να περάσουν από τις πόρτες της παμπ, θυμάται ο γιος του Κέβιν. Οι κολοκύθες ζύγιζαν τότε από 45 μέχρι 90 κιλά, ενώ σήμερα μπορούν να φτάσουν και τα 700 κιλά!

Ο Μάικ δίδαξε στον Κέβιν και στον αδερφό του, Γκάρεθ (Gareth), τα μυστικά της καλλιέργειας τεράστιων λαχανικών. Οταν ο πατέρας τους πέθανε, τα δύο αδέρφια συνέχισαν την παράδοσή του. Έχουν κερδίσει πολλά βραβεία: ένα από αυτά ήταν για το μεγαλύτερο ραπανάκι στον κόσμο, το 2016, το οποίο έφτανε τα 2 μέτρα και 23 εκατοστά.

Επίσης, ο Κέβιν έχει περάσει, με τη σειρά του, τα μυστικά στον γιο του Τζέιμι (Jamie), ο οποίος τον βοηθάει στην παραγωγή των τεράστιων λαχανικών. Οι δυο τους κέρδισαν βραβείο Γκίνες για το βαρύτερο τσίλι στον κόσμο.

Ο Κέβιν αποκάλυψε κάποια πράγματα γύρω από την τεχνική τους να μεγαλώνουν γιγαντιαία λαχανικά, όπως τη χρήση της υδροπονίας. Πρόκειται για μία μέθοδο καλλιέργειας χωρίς χώμα, στην οποία χρησιμοποιείται ανόργανο θρεπτικό διάλυμα σε νερό.

Επίσης, ο Κέβιν ανέφερε ότι χρησιμοποιεί ίνες καρύδας και ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος, το οποίο ρυθμίζει τα θρεπτικά συστατικά που παρέχονται στα λαχανικά.

Πηγή: Metro / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.