ΝΕΑ

Τρένο γαβγίζει, για να τρομάξει τα ελάφια!

Στόχος να αποφευχθούν οι συγκρούσεις, στην Ιαπωνία.

Photo わ~ちゃん‏ @wakya33 / SoraNews24

Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα ελάφια, τα οποία συγκεντρώνονται στις σιδηροδρομικές γραμμές. Ο λόγος έχει να κάνει με την ανάγκη τους για σίδηρο στη διατροφή τους. Έχει βρεθεί ότι γλείφουν τις ράγες, για να πάρουν ρινίσματα σιδήρου, που προκαλούνται από την κίνηση των τροχών.

Κατά καιρούς, εφαρμόστηκαν διάφορα σχέδια, προκειμένου να δοθεί μία λύση. Τελευταία, οι ερευνητές έχουν εγκαταστήσει ένα ηχείο σε τρένο, με ήχους γαβγίσματος από σκύλο και ρουθουνίσματος από ελάφι.

Η εφημερίδα του Τόκιο, Asahi Shimbun, έγραψε ότι ο συνδυασμός των ήχων σχεδιάστηκε, για να τρομάξει τα ελάφια, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός των θανάτων των ζώων στη σιδηροδρομική γραμμή.

Αξιωματούχοι από το Ινστιτούτο Τεχνικών Ερευνών Σιδηροδρόμων (RTRI) λένε ότι μια «έκρηξη» ήχου από ελάφι για τρία δευτερόλεπτα προσελκύει την προσοχή των ζώων και γαβγίσματα για είκοσι δευτερόλεπτα, φτάνουν, για να τα διώξουν από τις γραμμές.

Στο παρελθόν, οι Ιάπωνες είχαν ψεκάσει τις τροχιές με περιττώματα λιονταριών, αλλά το κόλπο δεν έπιασε, γιατί οι βροχές απομάκρυναν τις κοπριές.

Επίσης, δοκιμάστηκε και η χρήση υπερηχητικών κυμάτων, τα οποία επιτρέπουν στα ζώα να βρίσκονται στις ράγες, όταν τα τρένα δεν περνούν. Ωστόσο, κι αυτό το σύστημα απαιτεί βελτιώσεις.

Πηγή: BBC / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.