ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το λουλούδι που ανασταίνεται!

Επιβιώνει στην ξηρασία και ξαναζωντανεύει με λίγο νερό!

Το Σελαγγινέλλα Λεπιδόφυλλα (Selaginella lepidophylla) ή το «τριαντάφυλλο της Ιεριχούς», είναι ένα φυτό με τη συναρπαστική ικανότητα να αποξηραίνεται πλήρως, όταν υπάρχουν συνθήκες ακραίας ξηρασίας.

Σε αυτή την κατάσταση, με μαζεμένα τα φύλα του σαν μια σφιχτή μπάλα, μπορεί να παραμείνει αδρανές για χρόνια, αναμένοντας την κατάλληλη δόση υγρασίας, για να επανέλθει στη ζωή!

Το «τριαντάφυλλο της Ιεριχούς» είναι εγγενές φυτό στην έρημο Τσιουάουα (Chihuahua) στο Νέο Μεξικό και το συνοδεύουν αρκετά παρατσούκλια ακόμα, όπως: «άνθος της πέτρας»,«ψευδοτριαντάφυλλο της Ιεριχούς», «φυτό της Ανάστασης», «βρύο της Ανάστασης», «φυτό δεινόσαυρος», «siempre viva»(ζει για πάντα), «πέτρινο λουλούδι»!

Αυτό το φυτό έγινε γνωστό από Ισπανούς ιεραποστόλους, όταν έφτασαν στο Νέο Κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής που επρόκειτο να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ιεραπόστολοι χρησιμοποίησαν το φυτό, για να επιδείξουν στους ιθαγενείς την ικανότητά του να ξαναγεννιέται.

Εκτός από αυτή την απίστευτη ιδιότητα του, το Σελαγγινέλλα έχει θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο σε περιπτώσεις κρυολογήματος και πονόλαιμου.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.