ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Αυτός ο σκύλος είναι ο πρώτος επιθεωρητής έργων τέχνης!

Γνωρίστε τον Ράιλι, με αποκλειστική απασχόληση να εντοπίζει έντομα και άλλα παράσιτα στους πίνακες του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης, στις ΗΠΑ.

Photo Museum of Fine Arts Boston

Αν και το μουσείο έκανε πρόσφατα μερικές απίστευτες προσθήκες στις συλλογές του, ωστόσο η τελευταία του ανακοίνωση για την ένταξη ενός κουταβιού στο προσωπικό του, προσέλκυσε τη μεγαλύτερη προσοχή.

Ο Ράιλι (Riley), ράτσας Βαϊμαράνερ, έχει μία αποστολή: να βρίσκει σκαθάρια, σκόρους κι άλλα παράσιτα, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν έργα τέχνης.

Τα έντομα σε ένα μουσείο δεν αποτελούν μικρό πρόβλημα. Οι σκόροι «χτυπούν» ευαίσθητα υφάσματα όπως μαλλί, μετάξι και βαμβάκι, ενώ τα σκαθάρια φουσκώνουν ξύλινα αντικείμενα. Κι όσο για το ασημόψαρο, η παρουσία του σε βιβλίο είναι μια φρίκη.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών θέλει να σταματά έντομα και παράσιτα πριν γίνει η ζημιά και γι΄ αυτό, «προσέλαβε» τον Ράιλι, ο οποίος είναι και ο νεαρότερος υπάλληλός του. Το κουτάβι θα αναλάβει πλήρως καθήκοντα μετά από περίπου ένα χρόνο εκπαίδευσης.

Τα σκυλιά Βαϊμαράνερ θεωρούνται άψογα για τέτοιες δουλιές, καθώς αντέχουν και μπορούν να εργαστούν πολλές ώρες χωρίς να βαρεθούν. Χρησιμοποιούνται συχνά για την ανίχνευση βόμβας ή ναρκωτικών εξαιτίας της πολύ καλής τους όσφρησης. Είναι από τα πιο νοήμονα, φιλικά και υπάκουα.

Ο Ράιλι δεν διαθέτει μακριά ουρά κι αυτό τον κάνει επίσης ένα πολύ καλό σκύλο, για να δουλεύει σε μουσείο, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο με εύθραυστα αντικείμενα.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης διαθέτει τα σχετικά πρωτόκολλα, για να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα μόλυνσης πριν προκύψουν, αλλά με τον ερχομό του Riley βάζει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας.

Πηγή: Smithsonian / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.