ΕΡΕΥΝΑ

Οι πλούσιοι επιλέγουν τους φίλους τους διαφορετικά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ανθρώπους

Αποκαλύψεις πενταετούς μελέτης, αν θέλετε να σας ανοίγουν κλειστές πόρτες.

Ο άνθρωπος με τον οποίο σχετίζεστε τακτικά, μπορεί να καθορίσει τις συνθήκες της ζωή σας, διαπιστώνει ο συγγραφέας Τόμας Κόρλεϊ (Thomas Corley).

Όπως αναφέρει στο άρθρο του για το Business Insider, στην εκτεταμένη έρευνα που έκανε για το βιβλίο του «Change Your Habits Change Your Life» (Αλλάξτε τις συνήθειές σας αλλάξτε τη ζωή σας), διαπίστωσε ότι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των πλούσιων και πετυχημένων ανθρώπων ήταν η ικανότητά τους να αποφεύγουν, κατά κάποιο τρόπο, από την τάση να έχουν ασυνείδητα σχέσεις με άλλους.

Από τις συνεντεύξεις που είχε με 177 εκατομμυριούχους, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα πέντε ετών, πολύ πριν γίνουν πλούσιοι, προέκυψε ότι έκαναν μια συνειδητή και σκόπιμη προσπάθεια να έχουν σχέσεις μόνο με πρόσωπα που φιλοδοξούσαν οι ίδιοι να φτάσουν.

Ενας μέσος άνθρωπος επιλέγει ασυνείδητα τους φίλους του, το αφεντικό του, τον/την σύζυγό του. Αναζητούν, εν αγνοία τους, άτομα, με τα οποία αισθάνονται άνετα, επισημαίνει ο συγγραφέας. Οι σχέσεις τους, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν όμοιες συνήθειες, παρόμοια ηθική εργασίας και πολλά άλλα κοινά χαρακτηριστικά.

Όμως, δεν χρειάζεται να σφυρηλατείτε στα τυφλά τις σχέσεις, καθώς μπορείτε να επιλέξετε εκείνες που θα σας βοηθήσουν. Μπορείτε να επιλέξετε να είστε πλούσιος, επιλέγοντας με ποιον συνεργάζεστε, τονίζει ο συγγραφέας.

Ωστόσο, για να γνωρίζετε με ποιον να συνδεθείτε, θα πρέπει πρώτα να τον ξεχωρίσετε. Και χρειάζεται να έχετε υπόψη σας μερικά χαρακτηριστικά του, όπως καλές συνήθειες, αξιοπιστία, πίστη, οικονομική σταθερότητα, ηθική σκληρής δουλειάς, ισχυρή θέληση, πειθαρχία, πάθος, ενθουσιασμό, ευγνωμοσύνη, αισιοδοξία και θάρρος.

Όμως, υπάρχουν και τα χαρακτηριστικά, που θα πρέπει να αποφύγετε. Οι άνθρωποι που τείνουν να δημιουργούν «τοξικές» σχέσεις, συνήθως χαρακτηρίζονται από κακές συνήθειες, αρνητική προοπτική, νοοτροπία θυμάτων, ενώ δεν παραλείπουν να κατηγορούν τους άλλους για πράγματα που τους πηγαίνουν στραβά.

Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά αυτών των δύο διαφορετικών ομάδων, ανοίγετε τα μάτια σας, αναφέρει ο συγγραφέας, προσθέτοντας ότι έτσι θα αρχίσετε να βλέπετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε κάθε άτομο, με το οποίο έρχεστε σε επαφή. Κι αυτό θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε πάνω σε ποιες σχέσεις θα πρέπει να αναπτύξετε και ποιες να αποφύγετε.

Πηγή: Business Insider / Εικόνες Unsplash / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.