ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Κόκκινο χαλί από καβούρια!

Απίστευτες εικόνες στις παραλίες του νησιού των Χριστουγέννων!

Ένα τουριστικό αξιοθέατο αποτελεί για το νησί, που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και ανήκει στην Αυστραλία, η αναπαραγωγή των καβουριών.

Οι πιο γνωστές εικόνες που έρχονται κατά καιρούς στην επιφάνεια αφορούν στη μετακίνηση των καβουριών προς τις παραλίες, με τις τοπικές αρχές κλείνουν τους δρόμους για να περνούν.

Όμως, δεν είναι τόσο γνωστές οι εκπληκτικές εικόνες από τα εκατομμύρια νεογέννητα καβούρια, τα οποία σκεπάζουν τους βράχους και τα φυτά της παραλίας σαν ένα κινούμενο κόκκινο χαλί.

Η μετανάστευση των κόκκινων καβουριών ξεκινά τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, όταν αρχίζει η περίοδος των βροχών. Τα ενήλικα καβούρια εγκαταλείπουν τα νερά τους στη πυκνή ζούγκλα και περπατούν στην παραλία.

Σκάβουν τρύπες στην άμμο για να τοποθετηθούν τα αυγά όταν γεννηθούν, και γυρίζουν στη ζούγκλα. Τα θηλυκά μένουν με τα αυγά τους και μετά από 2-3 εβδομάδες ξεκινούν το ταξίδι της δικής τους επιστροφής.

Τα αυγά εκκολάπτονται στο νερό της ακτής ως προνύμφες και εκατομμύρια μικροσκοπικά καβούρια κάνουν την εμφάνιση τους μετατρέποντας τις παραλίες σε εξωγήινο τοπίο που θυμίζει εικόνες από τον Άρη.

Τα μικροσκοπικά πλάσματα θα προχωρήσουν αργά προς το κέντρο της ζούγκλας έως ότου συνδεθούν με τους ενήλικες.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, και αυτά τα καβούρια θα είναι έτοιμα να κάνουν τη δική τους μετανάστευση στην παραλία για να ξεκινήσουν τον νέο κύκλο της ζωής.

Όλες οι φάσεις της μετανάστευσης είναι δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα με επισκέπτες που υπολογίζουν το ταξίδι τους να συμπέσει με αυτήν, ώστε να δουν το μοναδικό θέαμα, καθώς τα κόκκινα καβούρια ζουν μόνο στο νησί των Χριστουγέννων.

Πηγή: Daily Mail / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.