ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αμμόλοφος σαν βουνό!

Είναι ο μεγαλύτερος στο Περού και ενδεχομένως σε όλο τον κόσμο!

Οι αμμόλοφοι είναι δύσκολο να μετρηθούν, αλλά το Σέρο Μπλάνκο (Cerro Blanco),στην περιοχή των Νάσκα (Naska), θεωρείται από τους ψηλότερους, αν όχι ο ψηλότερος του πλανήτη.

Το ύψος του υπολογίζεται στα 1.176 μέτρα, από τη βάση έως την κορυφή και είναι ψηλότερος από το πιο ψηλό βουνό της Αγγλίας!

Από την κορυφή του, μπορείτε να δεί κανείς ολόκληρη την κοιλάδα Nazca και, σε μια ιδιαίτερα καθαρή μέρα, τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο πολιτισμός των Nazca πίστευε, κάποτε, ότι ο αμμόλοφος ήταν πηγή νερού, και θεωρούσε ότι κάποιο είδος λίμνης ή δεξαμενής βρίσκεται στο κέντρο του.

Κάποιοι ντόπιοι εξακολουθούν να πιστεύουν αυτόν τον θρύλο, και περπατούν μέχρι την κορυφή του αμμόλοφου για να αφήσουν προσφορές στους θεούς, με τον ίδιο τρόπο που έκαναν και οι πρόγονοι τους.

Το ανέβασμα όμως στο Cerro Blanco, δεν είναι εύκολο πράγμα. Απαιτείται ένα εξαντλητικό ταξίδι μέχρι την κορυφή του αμμόλοφου, όταν ο ήλιος καίει και φυσά ξηρός άνεμος.

Αρκετοί από τους επισκέπτες χρησιμοποιούν αυτοκίνητα 4×4, αλλά και πάλι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να κινηθούν μέσα στην άμμο.

Για τους περισσότερους, πάντως, η μεγαλύτερη διασκέδαση είναι η κάθοδος από τον αμμόλοφο, οι πλευρές του οποίου μοιάζουν με τσουλήθρες. Όταν κάποιος αναπτύξει ταχύτητα κατά την πτώση, χρειάζεται μόλις τέσσερα λεπτά για να φτάσει στη βάση.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.