ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Οι περιπέτειες της Τζίντζερ στην Αφρική

Έμαθε στη «μαμά» της, μια κοπελιά από την Ισπανία, τι να θέλει από τη ζωή της.

Η Σάρα Ορτίν Λεόν (Sara Ortín León) δεν σταματά να λέει ότι ο σκύλος της «είναι σαν παιδί της» και «κομμάτι του εαυτού» της.

Το 2015, ταξίδεψε από το σπίτι της στη Βαρκελώνη, στη Ζάμπια της Αφρικής, όπου έμεινε για ένα χρόνο σε κέντρο προστασίας και έρευνας χιμπατζήδων.

Σ΄ αυτό το καταφύγιο υπήρχαν πολλά σκυλιά και ανάμεσά τους, η Τζίντζερ. Με την πρώτη ματιά οι δύο τους κατάλαβαν ότι θα γίνονταν αχώριστες.

Η Τζίντζερ ακολουθούσε τη Σάρα όπου πήγαινε, για να μελετήσει τους χιμπατζήδες, ενώ τη νύχτα ξάπλωνε δίπλα στην πλάτη της, για να την κρατά ζεστή. «Ήταν κάτι το φοβερό», δηλώνει η γυναίκα.

Κάποια στιγμή έφτασε η ώρα που η Λεόν έπρεπε να επιστρέψει στη Βαρκελώνη. Δεν ήταν σίγουρη εάν η Τζίντζερ θα ήταν ευτυχισμένη στην Ισπανία και αποφάσισε να την αφήσει στο καταφύγιο.

Όμως, η σκέψη της δεν έφευγε από τον σκύλο. Έγραψε τη διατριβή της, την παρέδωσε και πήρε ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τη Ζάμπια.

Οταν έφτασε στο καταφύγιο για τους χιμπατζήδες, έψαξε την Τζίντζερ, αλλά δεν τη βρήκε. Από τη διεύθυνση έμαθε ότι δόθηκε, με την αδερφή της Φλόρα, σε μια επιχείρηση εξόρυξης, όπου χρησιμοποιήθηκαν ως σκύλοι ασφάλειας.

Η Φλόρα πέθανε πάνω σε ένα περιστατικό κλοπής, ενώ η Τζίντζερ είχε μεταμορφωθεί σε ένα φοβισμένο σκυλί. Η Σάρα κατόρθωσε να την πάρει από την επιχείρηση, έχοντάς της πλέον πάντα δίπλα της.

Την επόμενη χρονιά, αυτή, η Τζίντζερ και η φίλη της Σάρον μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο που αγόρασαν και ταξίδεψαν σε όλη τη Ζάμπια, στην Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους έζησαν διάφορες εμπειρίες, με τη Λεόν να τονίζει ότι βασικό τους πρόβλημα ήταν να κρατούν ασφαλή την Τζίντζερ από τους ανθρώπους.

«Δεν είναι σαν να ζείτε με το σκύλο σας στο αυτοκίνητό σας στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Στην Αφρική, το 99% των ανθρώπων μισούν τα σκυλιά», δηλώνει.

Όταν τελειώσαν τα ταξίδια τους, η Σάρα πήρε στην πατρίδα της την Τζίντζερ. Σκοπεύει να επιστρέψουν στη Ζάμπια, ξεκινώντας μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για σκυλιά.

«Η Τζίντζερ μου δίδαξε ότι η ζωή μπορεί να είναι ό, τι θέλεις να είναι, και δεν μπορώ να είμαι πιο ευτυχισμένη από αυτή την συνειδητοποίηση», λέει η Λεόν, η οποία έχει ανοίξει μία σελίδα στο Instagram για τις περιπέτειές τους.

Πηγή: The Dodo / Εικόνες Sara Ortín León / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.