ΕΡΕΥΝΑ

Η μυρωδιά του άντρα μπορεί να κάνει τις γυναίκες να πίνουν περισσότερο!

Αμερικανική έρευνα.

Συνήθως στο πρώτο ραντεβού η νευρικότητα μπορεί να σας κάνει να πιείτε μερικά ποτά παραπάνω. «Για να σπάσει ο πάγος», έτσι δεν λένε;

Όμως, τώρα αποδεικνύεται ότι υπάρχει κι ένας άλλος λόγος, για τον οποίο πιθανόν θα πιάσετε τον εαυτό σας να θέλει να πίνει περισσότερο.

Ερευνητές από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νότιας Φλόριντα έψαξαν πώς η μυρωδιά ενός άντρα επηρεάζει τις γυναίκες στην κατανάλωση αλκοόλ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκαν με αυτό το θέμα, καθώς σε μια άλλη τους μελέτη διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που βρίσκονται στη διάρκεια της γόνιμης φάσης του έμμηνου κύκλου τους εκπέμπουν μυρωδιές, οι οποίες ωθούν τους άντρες να πίνουν περισσότερο.

Αυτή τη φορά, στην έρευνα συμμετείχαν 103 γυναίκες, ηλικίας από 21 μέχρι 31 ετών, για να δουν αν ισχύει το αντίθετο.

Οι γυναίκες νόμιζαν ότι πήραν μέρος σε μια έρευνα καταναλωτών για κολώνιες και ποτά. Κλήθηκαν να μυρίσουν λωρίδες χαρτιού που προγουμένως είχαν ψεκαστεί με κατασκευασμένη ανδροστενόνη (μια φερομόνη που βρέθηκε σε σάλιο αγριογούρουνου) ή με νερό.

Στη συνέχεια, τους δόθηκαν δύο ποτήρια μη αλκοολούχου μπύρας. Διαπιστώθηκε ότι εκείνες που εκτέθηκαν στη φερομόνη, έπιναν περισσότερο!

«Υπολογίσαμε ότι η ανίχνευση των ανδρικών σεξουαλικών αρωμάτων, ακόμη και χωρίς επίγνωση, μπορεί να προκαλέσει κατανάλωση αλκοόλ λόγω της μακροχρόνιας πολιτιστικής σχέσης μεταξύ οινοπνεύματος και φύλου», επισημάνθηκε στη μελέτη.

Αν και οι ερευνητές παραδέχονται ότι τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι ρεαλιστικά στην πραγματική ζωή, ωστόσο οι δύο μελέτες δείχνουν ότι η μυρωδιά μπορεί να επηρεάσει την κατανάλωση οινοπνεύματος και από τα δύο φύλα.

Πηγή: Metro / Εικόνες Pixabay / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.