ΖΩΗ

Οι γυναίκες με τα τατουάζ!

Είναι οι τελευταίες μιας πολύχρονης παράδοσης!

Η φυλή Τάρου (Tharu) ζει στους νότιους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Το 2011, ο εκτιμώμενος πληθυσμός της ήταν περίπου 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι, με την πλειονότητα να ζει στο Νεπάλ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους «ανθρώπους των δασών», όπως ίδιοι χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους, είναι ινδουιστές και επιβιώνουν από τη γεωργία και το κυνήγι. Θεωρούνται από τους ιθαγενείς που ζουν απομονωμένοι και διατηρούν ακόμα τις ποικιλίες της γλώσσας τους.

Μία από τις ξεχωριστές παραδόσεις τους είναι τα τατουάζ που έχουν όλες οι γυναίκες της φυλής. Μια παράδοση για την οποία υπάρχουν διάφορες εξηγήσεις, αλλά σήμερα τείνει να εκλείψει.

Ο Λιβανέζος φωτορεπόρτερ Ομάρ Ρεζά (Omar Reda) πήγε στην περιοχή των Tharu, στο Νεπάλ, και απαθανάτισε τα μοναδικά τατουάζ των γυναικών, ενώ προσπάθησε να μάθει γιατί τα κάνουν όλες, χωρίς καμιά εξαίρεση.

Σύμφωνα με όσα του είπαν οι ίδιες, υπήρχαν τρεις αντικρουόμενοι λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έκαναν και κάνουν τα τατουάζ τους.

Ο πρώτος και πιο συγκλονιστικός έχρεται από το μακρυνό παρελθόν και λέει ότι τα όμορφα κορίτσια των Tharu οδηγούνταν στο παλάτι της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου κρατούνταν σαν σεξουαλικές σκλάβες.

Η συνεχής απαγωγή των όμορφων κοριτσιών οδήγησε τις γυναίκες της φυλής να ζωγραφίζουν το σώμα τους με τατουάζ, έτσι ώστε να φαίνονται άσχημες στους βασιλικούς.

Η δεύτερη ιστορία είναι εντελώς αντίθετη και αναφέρει ότι το τατουάζ ήταν υποχρεωτικό για τις έφηβες. Εάν το κορίτσι δεν είχε τατουάζ, τότε θα το έδιωχναν από την κοινότητα, καθώς και από την οικογένειά της.

Οι γυναίκες χωρίς τατουάζ δεν επιτρεπόταν να παντρεύονται ή ακόμη και να μιλάνε με άλλους ανθρώπους της φυλής!

Η τρίτη ιστορία έχει μεταφυσική αιτία. Σύμφωνα με αυτήν τα τατουάζ έγιναν προκειμένου να ενισχυθεί η ομορφιά των γυναικών, ώστε όταν πεθάνουν, να πάνε στον ουρανό με την πιο όμορφη εμφάνιση τους.

Δεν είναι σίγουρο ποια από τις τρεις ιστορίες είναι αλήθεια. Μπορεί να μην είναι καμία, ή μπορεί να είναι και όλες. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι η τέχνη του τατουάζ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο μεταξύ αυτών των ανθρώπων.

Πηγή: Vintage News / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.