ΤΟΠΟΙ

Στάση λεωφορείου με όλες τις ανέσεις!

Έχει καναπέ, τηλεόραση, ακόμα και φούρνο μικροκυμάτων!

Το «καταφύγιο του Μπόμπι» (Bobby’s Bus Shelter) είναι μια στάση λεωφορείου πραγματικό αξιοθέατο, στα νησιά Σέτλαντ  (Shetland) , στη Βόρεια Θάλασσα, στη Σκωτία.

Βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Σέτλαντ, το Ανστ (Unst), το οποίο θεωρείται το πιο βόρειο κατοικημένο νησί του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έξω από τον οικισμό Μπαλτασάουντ (Baltasound), με τους 650 κατοίκους, υπάρχει το «καταφύγιο του Μπόμπι», το οποίο επισκέπτονται τουρίστες που φτάνουν στο νησί.

Πώς, όμως, φτιάχτηκε αυτή η στάση ή καταφύγιο, όπως το λένε οι ντόπιοι;

Για έναν μαθητή στα Σέτλαντ, η αναμονή για λεωφορείο είναι από μόνη της μια εμπειρία. Οι καιρικές συνθήκες στα βρετανικά νησιά είναι σκληρές και συνεχώς μεταβαλλόμενες, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μια αξιοπρεπής κατασκευή για να προφυλάσσει τα παιδιά.

Πριν από 20 χρόνια τουλάχιστον, ο εξάχρονος μαθητής Μπόμπι Μακόλεϊ και δυο φίλοι του έπαιρναν το λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο τους.

Τότε η στάση δεν πρόσφερε καμία άνεση, ούτε καν ένα παγκάκι για να κάτσει κανείς να περιμένει το λεωφορείο. Ήταν μια συνηθισμένη κατασκευή  με σκουριασμένα τα σίδερα που την κρατούσαν.

Κάποια στιγμή ο Μπόμπι αποφάσισε να γράψει μια επιστολή στην τοπική εφημερίδα, για να πει τον… πόνο του και να μάθουν οι αρμόδιοι τι συνθήκες επικρατούσαν στη στάση.

Η επιστολή του προκάλεσε την ευαισθησία των υπευθύνων που σύντομα τοποθέτησαν μια νέα, άνετη σταση με τζαμαρία, που προστάτευε από τις καιρικές συνθήκες προσφέροντας παράλληλα και θέα.

Λίγο αργότερα  άρχισαν να εμφανίζονται μυστηριωδώς διάφορα αντικείμενα στο εσωτερικό της. Αρχικά, τοποθετήθηκε ένα μικρό τραπέζι, μαζί με έναν καναπέ. Στη συνέχεια, προστέθηκε, μεταξύ άλλων, τηλεόραση, υπολογιστής, φούρνος μικροκυμάτων,  τηλέφωνο και κουρτίνες!

Σήμερα, υπάρχει μια ειδική ομάδα κατοίκων που συντηρεί το «καταφύγιο του Μπόμπι», αν και, αρχικά, όλες οι προσθήκες και η διαμόρφωση του χώρου έγιναν ανώνυμα.

Από το 2002, στο καταφύγιο γίνονται, ακόμα, και διάφορες εκδηλώσεις, από έκθεση έργων τέχνης, μέχρι εορτασμό επετείων.

Όσο για τον Μπόμπι, δε βρίσκεται πλέον εκεί για να θαυμάσει το καταφύγιο του. Όταν μεγάλωσε, μετακόμισε στη Σουαζιλάνδη, αλλά η στάση έχει το όνομα του.

Πηγή: Atlas Obscura / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.