ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Μπορούν τα σκυλιά να κρυώσουν;

Και πώς μπορούμε να τα κρατήσουμε υγιή τον χειμώνα;

Πρώτα από όλα θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο ιός που «βασανίζει» τον σκύλο μας είναι διαφορετικός από αυτόν που μπορεί να πιάσει τον άνθρωπο, αλλά τα συμπτώματα μοιάζουν, όπως βήχας, φτάρνισμα, ρινική καταρροή και υγρά μάτια.

Τα σκυλιά δεν αρρωσταίνουν από τον άνθρωπο, οπότε μην αισθάνεστε άσχημα όταν αισθάνονται άσχημα, έστω κι αν έχουν ένα παρόμοιο σύμπτωμα με το κρυολόγημά μας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ενώ υπάρχουν κάποιες απλές θεραπείες, τις οποίες μπορείτε να προσφέρετε στον σκύλο σας και μοιάζουν με αυτές που κάνουμε για τους εαυτούς μας, όταν την αρπάξουμε.

Άφθονο νερό, καλό φαγητό και ξεκούραση θα βοηθήσουν τον σκύλο σας να γιάνει. Μια άλλη θεραπεία είναι η εισπνοή ατμού: Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εάν αφήσετε το κατοικίδιό σας να κάτσει στο μπάνιο, ενώ τρέχετε ζεστό νερό στην μπανιέρα ή ντουζιέρα.

Γενικότερα, καλό είναι να κρατάτε τον σκύλο σας ζεστό καθ΄ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Εάν έχει βρεθεί στη βροχή ή στο χιόνι, στεγνώστε γρήγορα και σχολαστικά. Εάν έχει κρυώσει, τότε κρατήστε τις βόλτες τους έξω πολύ σύντομες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτές οι θεραπείες στο σπίτι θεωρούνται επαρκείς, αλλά αν τα συμπτώματά του είναι παρατεταμένα, τότε χρειάζεται να τον πάτε στον κτηνίατρο. Ο ιός της γρίπης μπορεί να μοιάζει μ΄ ένα κρυολόγημα, όμως του προκαλεί πυρετό και ο επαγγελματίας κρίνεται πλέον απαραίτητος, για να γίνει καλά.

Πηγή: Metro / Εικόνες Pixabay / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.