ΖΩΗ

Αυτή η γυναίκα μπορεί να μυρίσει τη νόσο του Πάρκινσον!

Εχει βοηθήσει τους επιστήμονες στην κατεύθυνση της πρώτης διαγνωστικής εξέτασης.

Photo Credit Chris Watt

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι η νόσος του Πάρκινσον μπορεί να έχει εμφανή οσμή, όταν η Τζόι Μιλν (Joy Milne), από το Περθ της Σκωτίας, ισχυρίστηκε ότι ανίχνευσε μια αλλαγή στη μυρωδιά του συζύγου της Λες (Les), έξι χρόνια πριν διαγνωστεί με την πάθηση.

Η κ. Μιλν, 67 ετών, είπε ότι η μυρωδιά του άντρα της άλλαξε απαλά χρόνια πριν ακόμη ξεκινήσει να εμφανίζεται οποιαδήποτε δυσκολία με την κίνηση. Ο σύζυγός της πέθανε το 2015, στα 65 του.

Οταν οι ερευνητές διεξήγαγαν εξετάσεις με την Τζόι Μιλν, διαπίστωσαν ότι μπορούσε να ξεχωρίσει ανθρώπους με Πάρκινσον από αυτούς που δεν αντιμετώπιζαν την πάθηση, μυρίζοντας απλά επιχρίσματα από δέρμα, που ελήφθησαν και από τις δύο ομάδες.

Photo Credit Chris-Watt

Μάλιστα, σε μια περίπτωση εντόπισε ένα άτομο με Πάρκινσον, αλλα εκείνη τη στιγμή δεν είχε διαγνωστεί η κατάστασή του, καθώς δεν υπήρχαν συμπτώματα.

Σήμερα, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει 10 μόρια που εμφανίζονται -σε υψηλή συγκέντρωση- σε επιχρίσματα δέρματος από ασθενείς με Πάρκινσον.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο τεστ και τα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται, όταν έχουν χαθεί περισσότερα από τα μισά σχετικά νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο. Η καθυστέρηση της διάγνωσης εμποδίζει και την εναρξη της θεραπείας.

Η Τζόι Μιλν πέρασε από εξετάσεις και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου επιβεβαιώθηκε η ικανότητά της να ανιχνεύει την ασθένεια.

Πηγή: Telegraph / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.