ΕΡΕΥΝΑ

Τα παιδιά παίζουν καλύτερα, όταν έχουν λίγα παιχνίδια

Γίνονται πιο δημιουργικά, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Τα παιδιά που έχουν πάρα πολλά παιχνίδια, διασκεδάζουν πιο εύκολα και δεν απολαμβάνουν την ποιότητα του παιχνιδιού, λένε οι ερευνητές.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τολέδο, στο Οχάιο των ΗΠΑ, προσκάλεσαν 36 παιδιά να παίξουν σε ένα δωμάτιο για μισή ώρα με τέσσερα ή με 16 παιχνίδια.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά ήταν πολύ πιο δημιουργικά, όταν είχαν λιγότερα παιχνίδια, για να παίξουν. Μάλιστα, έπαιξαν με το κάθε παιχνίδι περισσότερο από δύο φορές, καθώς σκέφτηκαν περισσότερες χρήσεις, επιμηκύνοντας τον χρόνο ενασχόλησης μαζί του και επεκτείνοντας το παιχνίδι τους με αυτό.

Οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι γονείς, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί χρειάζεται να αποφεύγουν τα πολλά παιχνίδια και να προσφέρουν τακτικά έναν μικρό αριθμό, προκειμένου να ενθαρρύνουν τα παιδιά να γίνονται πιο δημιουργικά και να βελτιώνουν την προσοχή τους.

«Αυτή η μελέτη προσπάθησε να προσδιορίσει, αν ο αριθμός των παιχνιδιών επηρεάζει την ποιότητα του παιχνιδιού των παιδιών», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Δρ Κάρλι Ντοτς (Carly Dauch).

«Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας τα παιδιά αναπτύσσουν, αλλά ίσως δεν έχουν κατακτήσει ακόμη, ένα υψηλότερο επίπεδο ελέγχου πάνω στην προσοχή. Η προσοχή τους και ως εκ τούτου το παιχνίδι τους, μπορεί να διαταραχθεί από παράγοντες στο περιβάλλον τους, που ευνοούν τις αποσπάσεις της προσοχής», επισήμανε.

«Τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης δείχνουν ότι η αφθονία των παιχνιδιών μπορεί να δημιουργήσει μια τέτοια απόσπαση της προσοχής», τόνισε η Δρ Ντοτς.

«Όταν παρέχονται λιγότερα παιχνίδια, τα παιδιά παίζουν περισσότερη ώρα με ένα μόνο παιχνίδι, το εξερευνούν και γίνονται πιο δημιουργικά», ανέφερε.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Infant Behavior and Development.

Πηγή: Telegraph / Εικόνες Unsplash / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: ,

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.