ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Η ευγνωμοσύνη ενός σκίουρου

Επισκέπτεται μια οικογένεια στη Νότια Καρολίνα οκτώ χρόνια μετά τη διάσωσή του!

Τον Οκτώβριο του 2009, ο σκίουρος που τότε ήταν μωρό τεσσάρων εβδομάδων, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την επίθεση μίας κουκουβάγιας.

Δεν θα είχε κατορθώσει να ζήσει για πολύ καιρό στη φύση, αν δεν τον έβρισκε μία ομάδα διάσωσης άγριων ζώων. Όταν εντόπισαν τον σκίουρο, περιποιήθηκαν τα τραύματά του και τον έδωσαν στους Χάρισον.

Η οικογένεια δεν ήταν ξένη στην αποκατάσταση άγριων ζώων, αλλά για κάποιο λόγο αναπτύχθηκε μία μοναδική σχέση με τον σκίουρο, που είναι γένους θηλυκού.

Την ονόμασαν Μπέλα. Αυτή κι άλλοι τρεις σκίουροι έμειναν με την οικογένεια καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα, μέχρι να ανακάμψουν και να αφεθούν στο δάσος, για να συνεχίσουν τη ζωή τους. Οι τέσσερις σκίουροι έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

Η οικογένεια επιμένει ότι δεν αντιμετώπισε την Μπέλα και τα άλλα σκιουράκια ως κατοικίδια ζώα, γιατί έπρεπε να ζήσουν στο δάσος. Έτσι, οι Χάρισον πίστευαν ότι μόλις θα τα άφηναν ελεύθερα, δεν θα τα ξαναέβλεπαν.

Τον Απρίλιο του 2010, σκίουροι κρίθηκαν ότι ήταν έτοιμοι να φύγουν από την οικογένεια. Μόλις άνοιξε ο κλωβός, όρμησαν στη φύση και μέσα σε μία εβδομάδα προσαρμόστηκαν με ασφάλεια στην ύπαιθρο.

Όμως, η Μπέλα δεν ήταν έτοιμη να αφήσει την ανθρώπινη οικογένειά της και λίγες ημέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερη, επέστρεφε στο σπίτι, ζητώντας λιχουδιές.

Οι Χάρισον ανέφεραν ότι και οι άλλοι σκίουροι επέστρεφαν τις πρώτες ημέρες, κάτι που θεωρείται φυσιολογική συμπεριφορά, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα σταμάτησαν να έρχονται και απέφευγαν τους ανθρώπους. Όχι όμως η Μπέλα.

Επέστρεφε σχεδόν κάθε μέρα για λίγη αγάπη, λιχουδιές και για να «βασανίζει» τον σκύλο τους. Τελικά, η Μπέλα κατόρθωσε με τα καμώματά της να γίνει μέλος της οικογένειας.

Σ΄ αυτή τη σχέση συνέβαλε κι άλλο ένα περιστατικό υγείας. Είχε τραυματίσει το πόδι της, οπότε οι Χάρισον την έβαλαν ξανά στον κλωβό αποκατάστασης, για να θεραπευτεί. Κι όταν ήταν έτοιμη, για να αφεθεί ελεύθερη, έφερε στον κόσμο τρία μωρά.

Η οικογένεια φρόντισε όλη τη μικρή οικογένεια μέχρι να έρθει η ώρα να ζήσουν μόνα τους στην άγρια φύση.

Όμως, η Μπέλα πάντοτε επιστρέφει στο σπίτι!

Πηγή: Oddidy Central / Photo Credit Brantley Harrison/ Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.