ΤΟΠΟΙ

Ο πιο βαρετός δρόμος του κόσμου!

Δεν έχει στροφές και χρειάζεται προσπάθεια να μην κοιμηθείς!

Πώς θα σας φαινόταν να οδηγείτε σε έναν δρόμο που το μεγάλυτερο τμήμα του είναι χωρίς στροφές, μέσα στην έρημο και παρέα με καμήλες ή καγκουρό;

Αυτά εξασφαλίζει ο αυτοκινητόδρομος Ερ (Eyre), ο οποίος συνδέει τη δυτική με τη νότια Αυστραλία μέσω της άγονης πεδιάδας Νάλαρμπορ (Nullarbor), που καλύπτει μια έκταση 200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το μήκος του φτάνει τα 1.660 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 145,6 είναι η απόλυτη ευθεία. Λέγεται ότι είναι οι δεύτερος μακρύτερος ίσιος δρόμος στον κόσμο, καθώς ο πρώτος, μήκους 260 χιλομέτρων, βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.

Ο δρόμος πήρε το όνομα του Άγγλου εξερευνητή Edward John Eyre, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που πέρασε τη Nullarbor το 1840-1841.

Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιούλιο του 1941 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 1942. Εκτός από την έρημο που διασχίζουν οι οδηγοί, για απόσταση 200-300 χιλιομέτρων, δεν υπάρχει κανένα κτίριο για ξεκούραση ή βοήθεια.

Όχι μόνο δεν έχει σπίτια ή χωριά, αλλά ούτε οι βασικές υπηρεσίες, όπως βενζινάδικα, εστιατόρια, ξενοδοχεία ή συνεργεία. Και τα λιγοστά που βρίσκει κανείς, δεν είναι ανοιχτά 24 ώρες.

Επειδή ο δρόμος είναι ευθύς και η κίνηση ελάχιστη, ορισμένα τμήματα του χρησιμεύουν για προσγείωση αεροπλάνων σε έκτακτη ανάγκη!

Ωστόσο, κατά μήκος του δρόμου, εκτός από τα καγκουρό υπάρχουν και γραφικά τοπία, όπως τα καταπληκτικά Bunda Cliffs, τα οποία «πέφτουν» κατακόρυφα για 100 μέτρα ή και περισσότερο, από την πεδιάδα στον νότιο ωκεανό.

Πηγές: Amusing Planet και Wikipedia / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , , ,

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.