ΖΩΗ

Μήνυμα από το παρελθόν κρυμμένο σε άγαλμα του Ιησού!

Είχε γραφτεί τον 18ο αιώνα!

Σαν χρονοκάψουλα για τη μεταφορά μηνυμάτων στο μέλλον χρησιμοποιήθηκε ένα ξύλινο άγαλμα του Ιησού που ήταν τοποθετημένο στην εκκλησία της Σάντα Αγκουέντα (Santa Águeda), στο Σοτίγιο ντε Λα Ριμπέρα (Sotillo de la Ribera), στη βόρεια Ισπανία.

Οι συντηρήτριες του γλυπτού βρήκαν στην πίσω πλευρά του αγάλματος ένα κούφιο σημείο, μια κρυφή θήκη, μέσα στην οποία ήταν τοποθετημένα δύο χειρόγραφά κείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για ένα μήνυμα που είχε γράψει το 1777 ο εφημέριος του ναού Χοακίν Μινγκέζ (Joaquín Mιnguez), ό οποίο ήθελε οι άνθρωποι του μέλλοντος να μάθουν τι συνέβαινε στην εποχή του.

Αναφέρεται στις καλλιέργειες που συνηθίζονταν στην περιοχή, για τον τοπικό οίνο, για ασθένειες όπως η ελονοσία και ο τυφοειδής πυρετός, καθώς και για τη διασκέδαση των ανθρώπων, που γινόταν παίζοντας χαρτιά ή μπάλα!

Το δισέλιδο μήνυμα δίνει, επίσης, επαίνους στον γλύπτη του αγάλματος, Μανουέλ Μπαλ (Μanuel Bal), ο οποίος επίσης παρήγαγε παρόμοιες μορφές αγίων για την εκκλησία.

Τα πρωτότυπα έγγραφα έχουν σταλεί για συντήρηση, αλλά έχει φτιαχτεί και αντίγραφο της επιστολής το οποίο τοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο του αγάλματος, ώστε οι μελλοντικοί αναστηλωτές να μπορούν να ανακαλύψουν και αυτοί την αποστολή του Minguez από το παρελθόν.

Πηγή: Smithsonian / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.