ΕΡΕΥΝΑ

Οι γυναίκες είναι περισσότερο ευτυχισμένες με λιγότερο ελκυστικούς άντρες!

Το διαπίστωσε μελέτη σε παντρεμένα ζευγάρια.

Αν και σ΄ αυτήν συμμετείχαν 223 παντρεμένοι, ωστόσο το συμπέρασμά της προκαλεί αίσθηση παρότι δεν έγινε σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

Η μελέτη εξέτασε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που ήταν παντρεμένα λιγότερο από τέσσερις μήνες. Μελέτησε τη σχέση μεταξύ γυναίκας και ελκυστικότητας συντρόφου με τα κίνητρά τους για δίαιτα.

Ως μέρος της μελέτης, ελήφθη μια φωτογραφία ολόκληρου σώματος από κάθε συμμετέχοντα, ενώ η ελκυστικότητά τους αξιολογήθηκε από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Τέξας, Southern Methodist University.

Παράλληλα, ο κάθε συμμετέχων στην μελέτη συμπλήρωσε ένα ερωτηματολόγιο που μετρούσε τα κίνητρά τους στο θέμα της δίαιτας.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Body Image, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες οι οποίες είχαν παντρευτεί με άντρες που θεωρούνταν ελκυστικοί, ήταν πιο πιθανό να κάνουν δίαιτα!

Η Τάνια Ρέινολντς (Tania Reynolds), διδακτορική φοιτήτρια, η οποία συνέγραψε τη μελέτη, επισήμανε ότι η έρευνα υποδηλώνει ότι ενδέχεται να υπάρχουν κοινωνικοί παράγοντες που αναγκάζουν τις γυναίκες να βρίσκονται σε δίαιτα.

Και αυτές οι γυναίκες χρήζουν βοήθεια από τους συντρόφους τους, οι οποίοι πρέπει να τις υπενθυμίζουν ότι τις αγαπούν σε οποιοδήποτε βάρος ή τύπο σώματος, αλλά και να εστιάζουν σε άλλα δυνατά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, ανέφερε η ερευνήτρια.

Επίσης, η μελέτη έδειξε ότι τα κίνητρα των αντρών για δίαιτα δεν συνδέονταν σε σημαντικό βαθμό με τη δική τους ελκυστικότητα ή των γυναικών τους!

Πηγή: indy100 / Εικόνες Unsplash / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.