ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σύστημα σπηλαίων κάτω από το Μόντρεαλ!

Είναι ηλικίας 15.000 ετών!

Τυχαία, δύο ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι κατάφεραν να ανακαλύψουν ένα εντυπωσιακό δίκτυο αρχαίων σπηλαίων κάτω από τη μεγαλούπολη του Καναδά.

Η ανακάλυψη είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2017, αλλά ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο μετά τη διασφάλιση του χώρου.

Οι δύο φίλοι, Λουκ Λε Μπλανκ (Luc Le Blanc) και Ντάνιελ Κάρον (Daniel Caron) εξερευνούσαν το γνωστό σπήλαιο του Αγίου Λεονάρδου (Saint-Leonard), που βρίσκεται κάτω από το πάρκο Pie-XII, όταν έσκαψαν σε έναν τοίχο και ανακάλυψαν ένα πέρασμα.

Όταν κοίταξαν τον τοίχο, είδαν μια μεγάλη σπηλιά με στρώματα ύψους περίπου έξι μέτρων. Το σπήλαιο είχε αρκετά περάσματα που διακλαδώνονταν κάτω από την πόλη.

Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι αναζητούσαν το δίκτυο των σπηλαίων εδώ και χρόνια. Το αρχικό σπήλαιο είχε ανακαλυφθεί το 1812, αλλά οι εμπειρογνώμονες είχαν υποθέσει ότι υπήρχαν και άλλες κρυμμένες σπηλιές που δεν είχαν βρεθεί.

Οι Le Blanc και Caron άρχισαν να εξερευνούν την περιοχή το 2014. Οπλισμένοι με διάφορα όργανα έψαχναν για κάθε σημάδι ύδατος και τυχόν κενά στους τοίχους.

Σκάβοντας σε ένα μαλακό σημείο στον τοίχο από ασβεστόλιθο, αυτός υποχώρησε και έγινε η είσοδος για τα σπήλαια, μέσα στα οποία σύρθηκαν από τη μικρή τρύπα που άνοιξαν.

Στη συνέχεια άρχισαν να τα εξερευνούν, όσο μπορούσαν, και βρήκαν λείους ασβεστολιθικούς τοίχους και περάσματα γεμάτα σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Κινούνταν μέσα στο νερό μέχρι του σημείου που χρειάζονταν φουσκωτό για να οδηγηθούν σε περιοχές που είχαν βάθος έως και τρία μέτρα.

Πηγή: Mother Nature Network / Επιμέλεια Snoopit24

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.