ΤΟΠΟΙ

Η στοιχειωμένη πόλη

Οι Ιταλοί δεν λένε καν το όνομά της!

Photo Credit Gaetano Virgallito

Σε ένα πανέμορφο τοπίο με βουνά, καταπράσινα δάση και αρχαία χωριά στη νότια Ιταλία, υπάρχει μία πόλη με μυστικά.

Οι ιστορίες για παραμορφωμένες γεννήσεις, ύποπτα τροχαία ατυχήματα και φυσικές καταστροφές έχουν μετατρέψει την Κολομπράρο (Colobraro) σε πόλη φάντασμα.

Οι ντόπιοι από γειτονικές περιοχές δεν την αποκαλούν ποτέ με το όνομά της, αλλά την λένε «chillu paese» (τσίλου παέζε), που σημαίνει «αυτό το χωριό». Κι όταν ακούν το όνομά της χτυπούν ξύλο, για να απομακρύνουν κάθε κακοτυχία».

Photo Credit Gaetano Virgallito

Η προέλευση του ονόματος της πόλης «coluber» σημαίνει «φίδι» στα λατινικά και πιστεύεται ότι συμβολίζει το κακό στη μυθολογία.

Ωστόσο, οι διάφορες φήμες για κατάρες που στοιχειώνουν την πόλη, ξεκίνησαν στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Τότε, υπήρξε ένα δικηγόρος Βιάτζιο Βιρτζίλιο (Biagio Virgilio), ο οποίος δεν είχε χάσει ποτέ υπόθεση. Όμως, μια μέρα την ώρα που αναφωνούσε στο δικαστήριο «αν αυτό που λέω είναι ψευδές, αυτός ο πολυέλαιος να πέσει κάτω», το φωτιστικό έπεσε. Έτσι, ο δικηγόρος έγινε συνώνυμος με άσχημες μαρτυρίες.

Photo Credit Gaetano Virgallito

Αλλά πέρα από αυτήν την ιστορία, στη δεκαετία του 1950 κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για μαγεμένες γυναίκες με φοβερές ικανότητες στη νότια Ιταλία. Μια ηλικιωμένη της πόλης, με βαθιές ρυτίδες, θεωρήθηκε μάγισσα.

Οι δεισιδαιμονίες ενισχύθηκαν στις δεκαετίες που ακολούθησαν από ιστορίες για νεογέννητα με δύο καρδιές και τρεις πνεύμονες, για ξαφνικές και παράξενες κατολισθήσεις αλλά και για απίστευτα τροχαία.

Ωστόσο, η κατάρα λέγεται ότι επηρεάζει μόνο τους επισκέπτες της πόλης.

Photo Credit Pasquale Troccoli

Ντόπιοι δήλωσαν ότι τρομακτικά πράγματα συμβαίνουν σε ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί για πρώτη φορά στη ζωή τους και πιστεύουν στις κατάρες. Μάλιστα, όταν συμβαίνει κάτι με το αυτοκιίνητό τους, για παράδειγμα να χάνουν κάποιο λάστιχο ή να σπάει ο κινητήρας, κατηγορούν το χωριό, λένε οι ντόπιοι.

Κάθε Αύγουστο, στο χωριό αναβιώνουν τους θρύλους με πρωταγωνιστές μάγισσες, λυκανθρώπους κι άλλους ανατριχιαστικούς χαρακτήρες. Στους επισκέπτες προσφέρουν ένα φυλαχτό.

Photo Credit Gaetano Virgallito

Πηγή: The Sun / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.