ΖΩΗ

Αυτές είναι οι δέκα πιο βρώμικες επιφάνειες στο γραφείο σας

Ακόμη, δεν έχετε πλύνει τα χέρια σας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι το περιβάλλον εργασίας τους είναι καθαρό, μιας και διαθέτει καθαρίστρια. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Ένα σφουγγάρισμα ή ένα καλό ξεσκόνισμα απομακρύνουν τα βακτήρια;

Εάν εξαιρέσετε την τουαλέτα, οι περισσότεροι θα υποθέσετε ότι όλες οι επιφάνειες σε ένα τακτοποιημένο γραφείο δεν εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία σας. Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι πάντα τόσο καλή όσο δείχνει.

Δεν χρειάζεται ανησυχία, απλώς να φροντίζετε να κρατάτε τα χέρια σας καθαρά και κυρίως, να γνωρίζετε ποια είναι αυτά τα αντικείμενα που πρέπει να προσέξετε λίγο παραπάνω.

Ο ιστότοπος Mashable έκανε ένα τεστ ATP (μέθοδος που κρίνει την καθαριότητα) σε μια σειρά καθημερινών επιφανειών γραφείου και οι δέκα που σημείωσαν την περισσότερη βρωμιά, έχουν ως εξής:

Λαβή καφετέριας

Σκεφτείτε πόσα χέρια πιάνουν την καφετιέρα, για να βάλουν στο ποτήρι τους τον καφέ. Είναι πολλά και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα όλα αυτά τα χέρια να μην είναι 100% καθαρά. Σύμφωνα με το Mashable, σε ποσοστό 48% οι καφετιέρες περιείχαν επιβλαβή βακτήρια στην επιφάνειά τους.

Ποντίκι υπολογιστή

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς το ποντίκι ενός υπολογιστή είναι ένα από τα πλέον χρησιμοποιημένα εργαλεία σε ένα γραφείο. Το 38% των ποντικιών έχουν μεγάλη ανάγκη από μια καλή καθαριότητα.

Κάθισμα τουαλέτας

Πριν τη χρήση, το κάθισμα πάντα χρειάζεται καθάρισμα.

Μηχανήματα αυτόματης πώλησης

Αν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης στο γραφείο σας, ίσως έχετε παρατηρήσει πόσο απασχολημένο είναι. Βέβαια, όλα αυτά τα δάχτυλά που χειρίζονται τα κουμπιά του, δεν δημιουργούν μια υγιεινή επιφάνεια. Το 21% όλων των κουμπιών των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης έχουν μεγάλη πιθανότητα να μεταδώσουν μια ασθένεια.

Σιντριβάνια νερού

Τα σιντριβάνια νερού χρησιμοποιούνται σχεδόν από όλους σε ένα γραφείο, αλλά το 23% των κουμπιών τους περιέχουν αρκετά βακτήρια, για να σας κάνουν να αρρωστήσετε.

Ψυγεία

Η λαβή της πόρτας ενός ψυγείου είναι μια κόλαση βακτηρίων.

Πληκτρολόγια

Άλλη μία πηγή που μπορεί να σας κάνει να αρρωστήσετε. Αν τρώτε και πέσει ένα ψίχουλο πάνω στο πληκτρολόγιο, μην το μαζέψετε, για το βάλετε στο στόμα σας.

Φούρνοι μικροκυμάτων

Οι χειρολαβές τους βρέθηκαν να κολυμπούν στα μικρόβια!

Βρύσες

Πριν καθαρίσετε τα χέρια σας στο νερό τους, καθαρίστε πρώτα αυτές.

Κινητό τηλέφωνο

Μετατρέπεται στην πιο βρώμικη επιφάνεια, καθώς το χρησιμοποιείτε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σε πάρα πολλούς χώρους και μπορεί να το αγγίξουν κι άλλα χέρια εκτός από τα δικά σας. Δώστε του ένα τακτικό πολύ καλό καθάρισμα.

Πηγή: indy100 / Εικόνες Unsplash /Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.