ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ

Το πουλί με τις χίλιες φωνές!

Δεν υπάρχει ήχος που δεν μπορεί να μιμηθεί!

Δεν μιλάμε για κάποιο είδος παπαγάλου, αλλά για ένα πουλί που ζει στην Αυστραλία και μοιάζει με φασιανό, πέρδικα και έχει μια πλουμιστή ουρά σαν παγώνι. Πρόκειται για το Λάριμπερντ (Lyrebird), που ανήκει στην οικογένεια των Μήνουρα (Menura).

Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι η μίμηση του κελαηδίσματος των άλλων πουλιών, φωνές ζώων, κάθε ήχο που ακούν, ακόμα και την ανθρώπινη φωνή.

Διαβάστε μια λίστα των μιμήσεων που έχει διαπιστωθεί ότι κάνει: Αλυσοπρίονα, σφυρίχτρες, κοινά πριόνια, μηχανές και συναγερμοί αυτοκινήτων, παιχνίδια με λέιζερ, πυροβόλα όπλα, γαυγίσματα σκυλιών, μωρά που κλαίνε, ήχους κλήσης κινητών τηλεφώνων, μουσική και πολλά άλλα.

Μάλιστα, μουσικολόγοι έχουν παίξει κοντά τους διάφορες μελωδίες και μετά τις άκουσαν να αναπαράγονται από αυτά τα πουλιά με απόλυτη πιστότητα.

Το lyrebird εντοπίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αυστραλία και κυρίως σε περιοχές του τροπικού δάσους στη Βικτώρια, τη Νέα Νότια Ουαλία και το νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ. Βρίσκεται επίσης στην Τασμανία όπου εισήχθη τον 19ο αιώνα.

Είναι πουλί που δεν πετά ψηλά και το μέγεθος του είναι αρκετά μεγάλο. Τα θηλυκά έχουν μήκος 74-84 εκατοστά και τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα φτάνιντρας στα 80-98 εκατοστά.

Τρέφονται στο έδαφος με ασπόνδυλα θηράματα, όπως έντομα, σκαθάρια, αράχνες, σαύρες κ.λπ. Αυτό όμως που τα χαρακτηρίζει είναι το τραγούδι τους, καθώς τραγουδούν όλο τον χρόνο και ιδιαίτερα την εποχή αναπαραγωγής, από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.

Πηγές: Twisted Sifter και Wikipedia / Επιμέλεια Snoopit24

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.