ΕΡΕΥΝΑ

Υπάρχει «αγάπη με την πρώτη ματιά»;

Αποκαλυπτικά τα ευρήματα μιας ολλανδικής μελέτης.

Η έρευνα έρχεται να δημιουργήσει νέες αμφιβολίες για «την αγάπη με την πρώτη ματιά». Η αλήθεια είναι πολύ λιγότερο ρομαντική και πιθανόν έχει σχέση με τα ισχυρά συναισθήματα που βράζουν κάτω από τη λαγνεία.

Παρά τις αναφορές ότι η αγάπη με την πρώτη ματιά δεν αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο, ωστόσο η μελέτη δεν διαπίστωσε ούτε μεγάλο πάθος ούτε αισθήματα αγάπης! Αντίθετα, συνδέεται στενά με τη φυσική έλξη.

Στη μελέτη, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γκρόνινγκεν διερεύνησαν πολλούς παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εμπειρία της αγάπης με την πρώτη ματιά. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει το φαινόμενο με μνήμη, φυσική έλξη και ερωτική τρέλα.

Οι ερευνητές για να μάθουν περισσότερα, ανέλυσαν τις απαντήσεις 396 ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν ετεροφυλόφιλοι σπουδαστές στα 20 τους. Αξιολογήθηκαν σε μία online έρευνα αλλά και σε μία εργαστηριακή μελέτη.

Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τους εαυτούς τους και τους πιθανούς συντρόφους τους πριν έλθουν σε επαφή μαζί τους, αξιολογώντας τη φυσική ελκυστικότητα, την αγάπη με την πρώτη ματιά, το μεγάλο πάθος και τα συναισθήματα οικειότητας, πάθους και αφοσίωσης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σ΄ όλη τη μελέτη η αγάπη με την πρώτη ματιά υποδείχθηκε 49 φορές από 32 άτομα. Ομως, η συνυριπτική πλειοψηφία δεν ανέφερε την εμπειρία του φαινομένου.

Επίσης, τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι οι άντρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν την αγάπη με την πρώτη ματιά επί τόπου σε σχέση με τις γυναίκες.

Επιπλέον, η φυσική έλξη συνδέθηκε στενά με τις αναφορές αγάπης με την πρώτη ματιά.

Οι συγγραφείς επισήμαναν ότι «όσοι ανέφεραν αγάπη με την πρώτη ματιά, είχαν την εμπειρία της έντονης σωματικής έλξης στα ραντεβού τους». «Η σωματική έλξη αύξησε σημαντικά την πιθανότητα της αγάπης με την πρώτη ματιά», τόνισαν.

Το φαινόμενο φαίνεται ότι δεν έχει να κάνει με το πάθος ή τα πραγματικά συναισθήματα αγάπης.

«Η στιγμή της αγάπης με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται να χαρακτηρίζεται από μεγάλο πάθος για ένα άτομο και δεν φαίνεται να εμπλέκει αισθήματα αγάπης, αλλά είναι μια ετοιμότητα να τα βιώνεις στην καλύτερη περίπτωση», κατέληξαν οι συντάκτες.

Πηγή: Daily Mail / Εικόνες Unsplash / Επιμέλεια Snoopit24

Κατηγορίες:ΕΡΕΥΝΑ

Tagged as: , , ,

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.