ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παραλία που εξαφανίστηκε πριν 12 χρόνια, εμφανίστηκε ξανά!

Συνέβη στο νησί Άκιλ, το μεγαλύτερο της Ιρλανδίας.

Η όμορφη παραλία του Άσλιμ Μπέι (Ashleam Bay), η οποία εξαφανίστηκε το 2005 και εμφανίστηκε ξανά, προκαλώντας έκπληξη στους ντόπιους.

Σύμφωνα με τον Σον Μαλόι (Seán Molloy), διευθυντής του AchillTourism.com, καταιγίδες που έγιναν στο παρελθόν, καθάρισαν την ακτή από τα περισσότερα βράχια και τους ογκόλιθους.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε πρόσφατα η καταιγίδα Μπράιαν, η οποία ολοκλήρωσε τη δουλειά και αντικατέστησε τα συντρίμμια με ένα παχύ στρώμα άμμου.

Ο τοπικός θρύλος λέει ότι η παραλία του Άσλιμ Μπέι επιστρέφει για μικρό χρονικό διάστημα κάθε επτά χρόνια, αλλά αυτή τη φορά πήρε λίγο περισσότερο.

«Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία, που εκτείνεται εκατοντάδες χρόνια πίσω, αυτή η παραλία επιστρέφει κάθε επτά χρόνια και στη συνέχεια εξαφανίζεται και πάλι. Εμφανίστηκε για τελευταία φορά το 2005 και έμεινε για μερικούς μήνες εκείνη την εποχή, πριν εξαφανιστεί και πάλι», δήλωσε ο Μαλόι.

Δεν είναι, πάντως, η μοναδική παραλία στο νησί που εξαφανίστηκε, καθώς κάπου 10 χιλιόμετρα μακριά της βρίσκεται η παραλία Ντούνα (Doonagh), η οποία είχε εξαφανιστεί πολλά χρόνια πριν, το 1984, και εμφανίστηκε την περασμένη Άνοιξη, με όλη την άμμο της.

Παραλία Dooagh  /Achill Tourism  

Κάποιοι αποδίδουν το φαινόμενο στην αλλαγή του κλίματος, αλλά -όπως φαίνεται- δεν είναι ο λόγος που οι δύο παραλίες εξαφανίζονται.

Ο Δρ Κέβιν Λιντς (Kevin Lynch), γεωγράφος στο Πανεπιστήμιο NUI Galway, είπε ότι αυτά τα περιστατικά είναι αποτέλεσμα της υδροδυναμικής και της κατάθεσης ιζημάτων, και πως μακροχρόνιες μελέτες έχουν αποκλείσει τυχόν επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: Oddity Central / Βίντεο The Irish Post

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.