ΒΙΝΤΕΟ

Να πως φαίνεται η Γη στον διαστημικό περίπατο του αστροναύτη

Ολοστρόγγυλη!

Οι αστροναύτες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερους από 200 διαστημικούς περιπάτους εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, με τον τελευταίο να παρουσιάζει κάποιες εκπληκτικές εικόνες του πλανήτη μας.

Ο αστροναύτης της NASA Ράντι Μπρέσνικ (Randy Bresnik) δημοσίευσε στα social media ένα βίντεο, το οποίο έλαβε με κάμερα GoPro στον τελευταίο του διαστημικό περίπατο, τον περασμένο μήνα.

Στο βίντεο, αφού έχει τακτοποιήσει το ζήτημα της ασφάλειάς του στο εξωτερικό του Διαστημικού Σταθμού, κοντοστέκεται, για να κοιτάξει τη Γη. Κι εκεί, ο πλανήτης μας εμφανίζεται στρογγυλός -άσχημα τα νέα για όσους θεωρούν ότι είναι επίπεδος- με τα σύννεφα να «επιπλέουν» πάνω από τους ωκεανούς.

«Μερικές φορές σε έναν διαστημικό περίπατο πρέπει απλά να αφιερώσεις μια στιγμή, για να απολαύσεις την ομορφιά του πλανήτη μας Γη», έγραψε ο Μπρέσνικ.

Οι αστροναύτες πραγματοποιούν διαστημικές περιηγήσεις για διάφορους λόγους: να δοκιμάσουν εξοπλισμό, να κάνουν επισκευές ή διάφορα πειράματα για την επιστήμη στο εξωτερικό του ISS.

Σ΄αυτόν τον διαστημικό περίπατο, ο Ράντι Μπρέσνικ μαζί με τον Τζόσεφ Ακάμπα εργάστηκαν, για να επισκευάσουν τον ρομποτικό βραχίονα Canadarm2 και την επέκταση του ρομποτικού βραχίονα Dextre.

Πηγή: The Verge

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.