ΜΟΥΣΕΙΑ

Το Μουσείο του Παραμυθιού

Βρίσκεται στην Κύπρο και μαγεύει με τα εκθέματα.

Στη Λευκωσία υπάρχει ένα μουσείο που προσφέρει μια φανταστική απόλαυση στους επισκέπτες, με ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, από τους μύθους του Αισώπου, μέχρι πολύ νεώτερες ιστορίες.

Ανοιχτό το Φεβρουάριο του 2017, το Μουσείο των Παραμυθιού είναι το ιδανικό μέρος για να ξαναγίνει κανείς παιδί.

Βρίσκεται σε ανακαινισμένο διατηρητέο ​​κτίριο, με στόχο τη διατήρηση και προβολή παραμυθιών, θρύλων, μύθων και παραδόσεων από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου.

Από μια τεράστια βιβλιοθήκη ξεκινά η εξερεύνηση μέσω των σπάνιων βιβλίων, των διαδραστικών εκθεμάτων του μουσείου και των έργων τέχνης.

Εκείνοι που θέλουν να δοκιμάσουν τις δικές τους φανταστικές δυνάμεις μπορούν να δημιουργήσουν και να εκτελέσουν τις ιστορίες σε ειδική αίθουσα.

Οι κρυμμένες πόρτες σε όλο το μουσείο οδηγούν σε μυστικές αίθουσες που αναδεικνύουν αντικείμενα και εικόνες από μερικές από τις πιο πολύτιμες ιστορίες, όπως ο Αλαντίν, η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, η Σταχτοπούτα.

Οι επισκέπτες ενθαρρύνονται να ανοίγουν συρτάρια, να γυρνούν τροχούς και να βρίσκουν τα γκάτζετ που φέρνουν τις πληροφορίες στη ζωή.

Η «μαγική βιβλιοθήκη» φτάνει σε ύψος τα τρία μέτρα, με βιβλία αφιερωμένα σε συγγραφείς παραμυθιών και λαϊκούς ερευνητές.

Στο Μουσείο Παραμυθιού διοργανώνονται αφηγήσεις παραμυθιών, θεματικές εκθέσεις, αφιερώματα σε συγγραφείς και εικονογράφους, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια που απευθύνονται στα παιδιά, στην οικογένεια, στα σχολεία και σε όσους αγαπούν τον κόσμο του παραμυθιού.

Πηγές: Atlas Obscura και Cyprus Alive

Advertisements

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.