ΖΩΗ

Εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας καίει ρούχα!

Βρίσκεται βορειοδυτικά της Στοκχόλμης, στην πόλη Βεστερός, στη Σουηδία.

Το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας έχει στραφεί στο ανακυκλωμένο ξύλο και στα σκουπίδια ως εναλλακτικές λύσεις καυσίμων, ανάμεσά τους και ρούχα της πολυεθνικής εταιρείας Hennes & Mauritz. Φέτος κάηκαν περίπου 15 τόνοι ρούχων H&M.

Το εργοστάσιο, το οποίο ανήκει και λειτουργεί από την Malarenergi AB, εργάζεται για τη μετάβαση από το πετρέλαιο και τον άνθρακα σε πηγές ενέργειας που κανείς δεν περίμενε. Ο επικεφαλής των προμηθειών καυσίμων Τζενς Νέρεν είπε στο Bloomberg ότι στόχος τους είναι να χρησιμοποιούν «μόνο ανανεώσιμα και ανακυκλωμένα καύσιμα».

Η Σουηδία διαθέτει σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς εκπομπές ρύπων λόγω των αιολικών, πυρηνικών και υδροηλεκτρικών σταθμών. Ωστόσο, ορισμένοι τοπικοί δήμοι χρησιμοποιούν πετρέλαιο και άνθρακα για θέρμανση τις χειμερινές μέρες. Η χώρα ελπίζει να απομακρυνθεί από τις μονάδες ορυκτών καυσίμων.

Η Malarenergi έκανε μία συμφωνία με την κοντινή πόλη Εσκιλστούνα να καίει τα σκουπίδια της και μερικά από αυτά προέρχονται από μια κεντρική αποθήκη της εταιρείας Hennes & Mauritz, που δεν κρίνονται εμπορεύσιμα. Το εργοστάσιο στο Βεστερός παρέχει ενέργεια σε περίπου 150.000 νοικοκυριά και φέτος, έκαψε περίπου 400.000 τόνους σκουπιδιών αντί ορυκτών καυσίμων.

Πηγή: Inhabitat

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.