ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψεύτικες πόλεις!

Χτίστηκαν για διαφόρους λόγους και κανείς δεν ζει εκεί!

Οι πόλεις αυτές, ή οι απομιμήσεις άλλων πόλεων υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του πλανήτη και εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους σκοπούς, κυρίως στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Ο 37χρονος φωτογράφος Γκρέγκορ Σάιλερ (Gregor Sailer) από το Τιρόλο της Αυστρίας, επισκέφθηκε σε διάστημα δύο ετών ψεύτικα μέρη σε 25 τοποθεσίες, σε επτά χώρες και τρεις ηπείρους. Από την Κίνα, μέχρι την Αμερική και την Ευρώπη.

Ο Sailer είχε την ιδέα για το έργο του το 2015, σαν μια προσπάθεια αναζήτησης αστικών ψευδαισθήσεων, μέσα στην πραγματικότητα.

Όπως λέει: «Ο σκοπός του έργου είναι να επιτρέψει την πρόσβαση στον κόσμο των απομιμήσεων, των αντιγράφων και των σκηνικών.

»Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει και να αμφισβητήσει τις ενίοτε παράλογες εξελίξεις της σημερινής κοινωνίας», επισημαίνει.

Οι πόλεις χρησιμοποιούνται για διάφορους λόγους, όπως η κινηματογράφηση, τα τουριστικά αξιοθέατα και η εκπαίδευση του στρατού.

Η «πόλη του Τάμεση», στην Κίνα

Αυτή η εκκλησία στην Κίνα είναι ένα αντίγραφο παρόμοιου κτιρίου στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Οι δρόμοι και τα κτίρια θυμίζουν επίσης αγγλική πόλη, αλλά είναι εντελώς άδεια.

Η «πόλη του Τάμεση» (Thames Town) σχεδιάστηκε για να διευκολύνει τη συγκέντρωση πληθυσμού από τη Σαγκάη, αλλά αποδείχθηκε μη δημοφιλής και τώρα είναι μια πόλη φάντασμα, στην οποία υπάρχουν μόνο τουρίστες.

Πόλη για δοκιμές αυτοκινήτων

Η Carson City, που βρίσκεται κοντά στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, είναι μια από τις λίγες πόλεις που έχουν σχεδιαστεί για σκοπούς δοκιμής ενσωματωμένων μέτρων ασφαλείας αυτοκινήτων.

Η «πόλη» κατασκευάστηκε και διοικείται από την εταιρεία Autoliv, η οποία εγκαθιστά συστήματα ασφαλείας σε αυτοκίνητα όπως BMW, Mercedes και Audi.

Η Μέση Ανατολή στην Αμερική

Μπορεί να φαίνεται μια ήσυχη πόλη που βρίσκεται κάπου στη Μέση Ανατολή, ωστόσο έχει κατασκευαστεί στην έρημο Moχάβε, στην Αμερική. Το Junction City, είναι μια βάση στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Εκπαίδευση για μάχες πόλης

Το Tiefort City είναι ένα άλλο τμήμα του Εθνικού Κέντρου Κατάρτισης που βρίσκεται στο Fort Irwin.

Οι δρόμοι και τα κτίρια στο Fort Irwin, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αναπαράγουν μια πόλη της Μέσης Ανατολής και επιτρέπουν στα αμερικανικά στρατεύματα να κάνουν αστικές μάχες με συνθήκες που πιθανότατα θα συναντήσουν σε χώρες όπως το Ιράκ και η Συρία

Ψεύτικα κτίρια για σύνοδο κορυφής

Στο Bashkortostan, στη Ρωσία, δημιουργήθηκαν ψεύτικα κτίρια, τα οποία έφτιαξαν ένα «ελκυστικό τοπίο» για τους επισήμους που συμμετείχαν στη σύνοδο κορυφής των BRICS το 2015.

Βάση εκπαίδευσης στη Γαλλία

Ο γαλλικός στρατός διεξάγει την εκπαίδευση του χρησιμοποιώντας αυτά τα κτίρια στη βάση εκπαίδευσης Camp Sissonne, που βρίσκεται στη βόρεια Γαλλία. Το στρατόπεδο ιδρύθηκε το 1895 και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Το Jeoffrecourt βρίσκεται επίσης στο Camp de Sissonne και έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα μικρό ευρωπαϊκό χωριό, πλήρες με εκκλησία, αγροικίες και κτίρια.

Αυτή η παράξενη διάταξη τσιμεντένιων πλακών χρησιμοποιείται από τον γαλλικό στρατό για εκπαίδευση σε αστική μάχη.

Το τρένο που δεν οδηγεί πουθενά

Ένας υπόγειος σιδηρόδρομος που οδηγεί στο πουθενά βρίσκεται στο Schnggersburg της Γερμανίας.

Το τούνελ, αλλά και η παράξενη ψεύτικη πόλη, πιστεύεται ότι είναι στρατιωτική βάση εκπαίδευσης.

Η σειρά, που φωτογραφήθηκε μεταξύ 2015 και 2017 και έχει τον τίτλο «The Village Potemkin», οδήγησε σε ένα πρόσφατα κυκλοφόρησε βιβλίο με το ίδιο όνομα.

Ο όρος «χωριο του Ποτέμκιν» προέρχεται από ένα μύθο σχετικά με το Ρώσο αρχιστράτηγο Γκριγκόρι Ποτέμκιν, ο οποίος δημιούργησε εντυπωσιακά, αλλά ψεύτικα χωριά, κατά μήκος μιας διαδρομής από την οποία θα περνούσε η Αικατερίνη η Μεγάλη.

Πηγές: The Sun και Yahoo! News

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.