ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Ποντίκια που σώθηκαν από πειράματα

Οι εκφράσεις τους τα λένε όλα!

Μια πρωτότυπη φωτογραφική σειρά από την Ρακέλε Τοτάρο (Rachele Totaro) παρουσιάζει ποντικάκια που είχαν χρησιμοποιηθεί σαν πειραματόζωα σε εργαστήρια.

Η διάσωση τους έγινε από την ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση La Collina dei Conigli, που εδρεύει κοντά στο Μιλάνο.

Όπως γράφει η Totaro, κάθε χρόνο στην Ιταλία, εκατοντάδες χιλιάδες ζώα πεθαίνουν σε εργαστήρια. Μερικά χρησιμοποιούνται για θανατηφόρες δοκιμασίες, αλλά τα περισσότεροι θα μπορούσαν να σωθούν και να ξαναρχίσουν την κανονική ζωή τους.

Ωστόσο, πολλά δεν χρησιμοποιούνται στην πράξη, αλλά φυλάσσονται στα εργαστήρια ως πλεόνασμα ασφάλειας ή ελέγχου, και μόλις ολοκληρωθεί το πείραμα που διεξάγεται, τότε γίνονται «άχρηστα έξοδα».

Ο ιταλικός νόμος επιτρέπει στα πειραματικά εργαστήρια να μην σκοτώνουν τα υγιή ζώα, αλλά να τα απελευθερώνουν σε ιδιώτες ή σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως η Collina dei Conigli.

Η Collina dei Conigli ειδικεύεται στην αποκατάσταση των κουνελιών και των άλλων ζώων, μετά την έξοδο τους από τα πειραματικά εργαστήρια, με την ελπίδα μιας νέας ζωής τους κοντά σε κάποια οικογένεια.

Η Totaro επισημαίνει ότι υποστηρίζει αυτή τη φιλανθρωπία εδώ και χρόνια με φωτογραφίες της ως εθελοντής φωτογράφος, καθώς είναι επίσης μέλος του δικτύου HeArts Speak, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που ενώνει την τέχνη με την υπεράσπιση και την προβολή των καταφυγίων ζώων.

«Τα τελευταία χρόνια, εμπνεύστηκα από την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», το μικρό πρίγκιπα, τα παραμύθια… Αυτή τη φορά, αποφάσισα να φτιάξω την καλύτερη ιστορία που έγινε ποτέ, γιατί, ακόμα και αν υπάρχουν τόσα λάθη γύρω, μερικές φορές η πραγματικότητα μπορεί να γίνει καλύτερη από τη μυθοπλασία» τονίζει.

Και προσθέτει: «Έτσι δεν υπάρχουν ειδικά εφέ, αλλά κάτι καλύτερο: η έκπληξη όταν αυτά τα μικρά πλάσματα αισθάνονται τον ήλιο στη γούνα τους για πρώτη φορά, η περιέργειά τους για να ανακαλύψουν έναν ολοκαίνουργιο κόσμο και πόσο βαθιά απολαμβάνουν τις πρώτες στιγμές τους ελευθερίας»

»Οι ντροπαλοί, οι μικροί πολεμιστές, οι περίεργοι εξερευνητές, οι λάτρεις της αγκαλιάς: ο καθένας ενήργησε με διαφορετικό τρόπο όταν βγήκε έξω, και έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλοί αριθμοί, όπως θεωρούνται σε εργαστήρια, αλλά άτομα με περίεργες συμπεριφορές και προσωπικότητες» καταλήγει.

Πηγή: Bored Panda

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.