ΖΩΗ

Η ξεχασμένη σιδηροδρομική γραμμή

Παραμελημένα βαγόνια και σταθμοί με 5-6 επιβάτες

Μια σιδηροδρομική γραμμή που σχεδιάστηκε για την εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων κατοίκων του Δελχί, στην Ινδία, σήμερα μοιάζει εγκαταλελλειμμένη και ελάχιστοι είναι αυτοί που την προτιμούν.

Κατασκευάστηκε το 1975 για να παρακάμψει τους πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παλαιό Δελχί, το Νέο Δελχί και το Χάζρατ Νιζιαμουντίν (Hazrat Nizamuddin), ώστε να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας.

Ωστόσο, τις δύο τελευταίες δεκαετίες, το συγκεκριμένο σιδηροδρομικό δίκτυο παραμελείται, καθώς η γεωγραφική σύνθεση της πόλης άλλαξε δραστικά, με αποτέλεσμα την τεράστια μείωση του αριθμού των επιβατών.

Σε σύγκριση με τον πολύ σύγχρονο και νεότερο «ξαδέλφο» του, το μετρό του Δελχί, έχει μια μέση ημερήσια επιβίβαση μόλις 3.700 επιβατών.

Το μήκος των 35,36 χιλιομέτρων συνδέει 21 σταθμούς, αλλά και εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες. Οι σταθμοί έχουν ανεπαρκώς διατηρημένες πλατφόρμες, κακά μέτρα ασφαλείας, ενώ τα βαγόνια είναι χωρίς συντήρηση.

Τον Φεβρουάριο του 2016, όλες οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες αποσύρθηκαν από τη γραμμή και έμεινε μόνο ένα τρένο που κάνει τη διαδρομή.

Σε ώρες αιχμής επιβιβάζονται μόνο 4-5 άνθρωποι, ενώ στο εσωτερικό των βαγονιών υπάρχει απόλυτη άνεση ακόμα και για έναν υπνάκο.

Πηγή: Avax News

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.