ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πόλη φάντασμα της ερήμου

Η Κόλμανσκοπ, στη νότια Ναμίμπια.

Εκπληκτικές φωτογραφίες του Ντέιβιντ Σουίντλερ (David Swindler) παρουσιάζουν την εγκαταλελειμμένη πόλη, η οποία έχει πλημμυρίσει από άμμο.

Η Kolmanskop δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, από Γερμανούς ανθρακωρύχους διαμαντιών. Χτίστηκε στα πρότυπα μιας γερμανικής πόλης, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων νοσοκομείο, αίθουσα χορού, σχολείο, θέατρο, καζίνο, εργοστάσιο πάγου αλλά και το πρώτο τραμ στην Αφρική.

Οι Γερμανοί είχαν αφιχθεί στην περιοχή από τα τέλη του 19ου αιώνα για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής στο εσωτερικό της χώρας. Ωστόσο, το 1908 ένας εργάτης βρήκε το πρώτο διαμάντι και πολύ σύντομα η γερμανική κυβέρνηση ξεκίνησε την εκμετάλλευση των αποθεμάτων.

Η πόλη άρχισε να παρακμάζει από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, καθώς εξαντλούνταν τα διαμάντια. Η κατάρρευση της Κόλμανσκοπ επιταχύνθηκε μετά τον εντοπισμό, το 1928, πλουσιότερων κοιτασμάτων διαμαντιών, κοντά στον Πορτοκαλί Ποταμό.

Έτσι, πολλοί από τους κατοίκους της πόλης έφευγαν, αφήνοντας πίσω τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους. Η Κόλμανσκοπ εγκαταλείφθηκε οριστικά το 1954, με τη φύση να αναλαμβάνει πλέον τα ηνία. Η είσοδος στη περιοχή απαιτεί ειδική άδεια.

Πηγή: Yahoo! News

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.