ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σπίτι στο μέγεθος μιας θέσης πάρκινγκ!

Λίγα σπίτια είναι πολύ μικρότερα από αυτό.

Το «Tikku», του αρχιτέκτονα Μάρκο Κάσαγκραντ (Marco Casagrande), έχει αποτύπωμα 2,5Χ5 μέτρα, που αντιστοιχεί σε μία συνηθισμένη θέση στάθμευσης αυτοκινήτου!

Το μικρό σπίτι έχει συνολικό εμμβαδόν 37,5 τετραγωνικά μέτρα και είναι χωρισμένο σε τρεις ορόφους. Ο πρώτος όροφος είναι χώρος εργασίας, ο δεύτερος υπνοδωμάτιο και ο τρίτος καθιστικό.

Διαθέτει ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακό πάνελ και περιλαμβάνει τουαλέτα, αλλά δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό ή κουζίνα. Η ιδέα είναι ότι ο κάτοικος του σπιτιού, που είναι «παρκαρισμένο» σε μια θέση στην πόλη, θα μπορεί εύκολα να έχει πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται.

Ωστόσο, ο αρχιτέκτονας οραματίζεται ότι το «Tikku» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο, κατάστημα, εργαστήριο και πολλά άλλα, αλλάζοντας το εσωτερικό του ανάλογα με τις ανάγκες.

Το μοντέλο του ήδη βρίσκεται στην αγορά, με τιμή εκκίνησης τα 35.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς (και ούτε βέβαια η γη, για να τοποθετηθεί).

Το σπίτι μπορεί να κατασκευαστεί μέσα σε μία νύχτα, ενώ τα υλικά του δεν απαιτούν επιπλέον μόνωση, ακόμη και σε κρύους χειμώνες.

Είναι πέντε φορές ελαφρύτερο από το οπλισμένο σκυρόδεμα και δεν χρειάζεται υπόβαθρο. Στέκεται απλά στο δρόμο, με ένα κιβώτιο άμμου στο κάτω μέρος να εξισορροπεί το κτίριο.

Πηγή: New Atlas

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.