ΕΡΕΥΝΑ

Αποικία του Άρη στη μέση της ερήμου!

Προσομοίωση της ζωής στον κόκκινο πλανήτη, στο Ντουμπάι!

Η χώρα μπαίνει δυναμικά στον αποικισμό ανθρώπων στον Άρη, με ένα σχέδιο προσομοίωσης που φτάνει τα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Η «αρειανή πόλη» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εκτείνεται σε μια έκταση 600,000 τετραγωνικών μέτρων και θα αποτελείται από γιγαντιαίους θόλους.

Το έργο «Mars Science City», όπως λέγεται, θα φιλοξενήσει μια ομάδα ερευνητών οι οποίοι θα ζήσουν εκεί επί ένα χρόνο, διεξάγοντας πειράματα που αφορούν τις ανάγκες σε τρόφιμα, νερό και ενέργεια στον μακρινό πλανήτη.

Ακόμη θα διαμορφωθούν τοπία για γεωργικές δοκιμές και μελέτες επισιτιστικής ασφάλειας. Θα υπάρχει και ένα μουσείο για τα μεγαλύτερα διαστημικά επιτεύγματα της ανθρωπότητας, με τους τοίχους φτιαγμένους από 3D εκτυπωτή και υλικό την άμμο της ερήμου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ελπίζουν να χτίσουν τελικά έναν πλήρως διαμορφωμένο αστικό οικισμό στον Άρη, μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.

Ο Σεΐχ Μοχάμεντ Μπιν Ράσιντ, κυβερνήτης του Ντουμπάι, δήλωσε:«Πιστεύουμε στο δυναμικό της εξερεύνησης του Διαστήματος και στη συνεργασία με παγκόσμιους εταίρους και ηγέτες για να εκμεταλλευτούμε τα ευρήματα αυτής της έρευνας και κινήσεων που επιδιώκουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στη Γη».

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανθρώπινης βάσης στον Άρη, η οποία θα φιλοξενήσει έως και 600.000 ανθρώπους, οι οποίοι θα ζουν σε εγκαταστάσεις γεμάτες με οξυγόνο.

Ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά η χώρα έχει ανακοινώσει νωρίτερα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα διαστημικό πρόγραμμα για τον Άρη το 2020, το «Mars 2117».

Ο ρομποτικός ανιχνευτής «Ελπίδα» θα βρεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη και θα τον μελετήσει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το έργο είναι μακροπρόθεσμο και στοχεύει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικού διαστημικού προγράμματος για τις επόμενες γενιές.

Πηγή: Arch Daily και Mirror

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.