ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Σπίτι με κρησφύγετα για γάτες

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχιτέκτονες έπρεπε να φροντίσουν για τους γούνινους φίλους, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο αυτή κατοικία είναι η τέταρτη με ειδικές κατασκευές.

Η αμερικανική εταιρεία BFDO Architects έχει συμπεριλάβει κοιλώματα σε τοίχους και μονοπάτια για γάτες στο σχεδιασμό της για το σπίτι στο Μπρούκλιν.

Η κατοικία διαμορφώθηκε για ένα ζευγάρι που είναι παθιασμένο με την ποίηση, την τέχνη και τις δύο γάτες τους. Οι δυο τους αναζητούσαν ένα πολύχρωμο και φωτεινό σπίτι.

Στο σαλόνι μία βιβλιοθήκη τρέχει κατά μήκος του τοίχου, έχοντας «τρύπες», αλλά και προεξοχές, ώστε οι γάτες να αναρριχώνται. Μέσω «μονοπατιών» οδηγούνται στα άλλα δωμάτια, από πάνω.

Οι αρχιτέκτονες ανακύκλωσαν κάποια από τα παλιά στοιχεία του σπιτιού, όπως το δάπεδο από πεύκο, τα ντουλάπια, τις σκάλες και μια βιτρίνα που βρέθηκε στην τραπεζαρία.

Όλοι οι τοίχοι του σπιτιού είναι βαμμένοι λευκοί, με το χρώμα να προέρχεται από την πόρτα, τα κομμάτια των επίπλων και τα άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Το πίσω μέρος του σπιτιού καλύπτεται από μία τζαμαρία, η οποία πλημμυρίζει το εσωτερικό με φως.

Πηγή: De Zeen / Εικόνες Francis Dzikowski

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.