ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Ο ψηλότερος ξύλινος πύργος του κόσμου!

Χτίστηκε στο Βανκούβερ του Καναδά!

Το κτίριο των 18 ορόφων, που ξεπρνά τα 53 μέτρα σε ύψος, σχεδιάστηκε από την εταιρεία Acton Ostry Architects, και άρχισε να κατασκευάζεται τον Νοέμβριο του 2015.

Το Brock Commons Tallwood House, αποτελεί τη φοιτητική εστία στο πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Βανκούβερ, και προέκυψε μετά από συνεργατική προσπάθεια πολλών εταιρειών.

Το κτίριο στεγάζει 404 μαθητές και περιλαμβάνει ένα μείγμα μονάδων ενός υπνοδωματίου και στούντιο, χώρους μελέτης και κοινωνικούς χώρους, όπως ένα φοιτητικό σαλόνι στον τελευταίο όροφο.

Ο λόγος που χρησιμοποιήθηκε ως βασικό υλικό το ξύλο, ήταν η επιθυμία του πανεσπιστημίου να τελειώσει γρήγορα το κτίριο.

Και έτσι έγινε, καθώς με τη συναρμολόγηση των προκατασκευασμένων στοιχείων, απαιτήθηκαν μόνο 70 ημέρες για την ολοκλήρωση του.

Παρά το γεγονός ότι το ξύλο είναι το κύριο υλικό που χρησιμοποιείται σε όλο το κτίριο, δεν συμβαίνει το ίδιο με το εσωτερικό.

Η δομή είναι κρυμμένη πίσω από γυψοσανίδες και σκυρόδεμα, κυρίως για να συμμορφώνεται με τους κανόνες πυρασφάλειας και επομένως να επιταχυνθεί η έγκριση από τις αρχές κατασκευής.

Το Brock Commons σε συνδυασμό με τη βιώσιμη διαχείριση των δασών, αντιπροσωπεύει μια εντελώς φιλική προς το περιβάλλον μέθοδο οικοδόμησης.

Είναι ελαφρύ και συνεπώς λιγότερο επιρρεπές σε ζημιές κατά τη διάρκεια σεισμών, αλλά κυρίως λόγω των προκατασκευασμένων στοιχείων, είναι μια ταχεία διαδικασία κατασκευής χωρίς προβλήματα.

Πηγή: Arch Daily

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.