ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Θα έχετε καλύτερο ύπνο, αν τα κατοικίδια κοιμούνται μαζί σας

Σταματήστε να τ΄ απαγορεύετε από την κρεβατοκάμαρα.

Εχει αποδειχθεί ότι αφήνοντας τα κατοικίδια ζώα να κοιμούνται στο δωμάτιό σας τις νύχτες δεν είναι μόνο κάποιες ωραίες ώρες για αυτά, κάνει καλό και σε σας.

Νέα έρευνα από την Mayo Clinic, στην Αριζόνα, βρήκε ότι αφήνοντας τους σκύλους να κοιμηθούν στην κρεβατοκάμαρα, αυτό βοηθά τους ανθρώπους να έχουν έναν καλύτερο ύπνο τη νύχτα.

Οι ερευνητές μελέτησαν 40 ενήλικες, που δεν παρουσίαζαν διαταραχές ύπνου, μαζί με τα σκυλιά τους, σε ένα χρονικό διάστημα πέντε μηνών, παρακολουθώντας τις δραστηριότητές τους για επτά νύχτες.

Διαπίστωσαν ότι ο ύπνος στο ίδιο δωμάτιο με τον σκύλο τους, βοήθησε τους ανθρώπους να κοιμηθούν καλύτερα, ανεξάρτητα από τη ράτσα του ζώου τους.

Βέβαια, τα ευρήματα ισχύουν μόνο εάν ο σκύλος σας κοιμάται στο υπνοδωμάτιό σας αλλά όχι κάτω από τα σκεπάσματά σας. Αφήστε τα κατοικίδιά σας να κοιμούνται σε ένα μαξιλάρι στα πόδια του κρεβατιού ή εκεί κοντά.

Αν όμως το κατοικίδιό σας μοιραστεί μαζί σας το κρεβάτι, είναι πολύ πιθανόν να μειωθεί η ποιότητα του ύπνου σας, καθώς οι γάτες και οι σκύλοι κινούνται και μπορεί πολύ εύκολα να διακοπεί ο ύπνος σας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα οφέλη που προκύπτουν από την άδεια που τους δίνετε να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, έχει να κάνει με μια αίσθηση άνεσης και ασφάλειας.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι αν αφήσουν τα κατοικίδια ζώα τους στην κρεβατοκάμαρα, θα προκληθεί αναστάτωση», ανέφερε η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ Λόις Κραν (Lois Krahn). «Διαπιστώσαμε ότι πολλοί άνθρωποι βρίσκουν άνεση και αίσθημα ασφάλειας από τον ύπνο παρέα με τα κατοικίδια ζώα τους».

Πηγή: Metro / Εικόνες Pixabay

 

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.