ΖΩΗ

Κουρέας κάνει «τατουάζ μαλλιών»!

Σχεδιάζει πορτρέτα διάσημων στα κεφάλια των πελατών!

Το πορτρέτο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ενός νεαρού, έκανε διασημο στη Σερβία έναν κουρέα στο Νόβι Σαντ.

Η εικόνα έγινε προωτοσέλιδη και ο Μάριο Χβάλα (Mario Hvala) πολλαπλασίασε την πελατεία του, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν ένα ξεχωριστό και ανατρεπτικό κούρεμα.

Ο 33χρονος Μάριο κάνει «τατουάζ μαλλιών», όπως το λέει, τα τελευταία οκτώ χρόνια, και δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να απεικονίσει στα κεφάλια των πελατών του.

Όπως ισχυρίζεται, άρχισε να κάνει αυτό το στυλ κουρέματος από τη Σλοβενία, όπου εργαζόταν.Ένας πελάτης τον είχε ζητήσει δύο ευθείες γραμμές στο κεφάλι του, αλλά αυτός του πρότεινε κάτι πιο περίπλοκο, όπως ένα κεφάλι ταράνδου.

Εμπνευσμένος από την επιτυχία της πρώτης απόπειράς του, ο Χβάλα εξελίχθηκε όταν επέστρεψε στη Σερβία, πριν από τέσσερα χρόνια.

Στο κομμωτήριο του χαράζει στα κεφάλια κάθε είδους σχέδιο και κυρίως, πορτραίτα διασημοτήτων, όπως του θρυλικού εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς, καλλιτεχνών, αθλητών και πολιτικών.

Ένα περίπλοκο κούρεμα, του παίρνει μεταξύ 3 και 5 ωρών με τα γνωστά εργαλεία κάθε κουρέα, ψαλίδια και ξυράφια.

Ωστόσο, ο Μάριο χρειάζεται πολύ χρόνο για να κάνει το σχέδιο που θέλει ο πελάτης, αλλά και να βρει τον καλύτερο σημείο του κεφαλιού για να το χαράξει.

Τα κεφάλια των ανθρώπων είναι διαφορετικά και πρέπει να βρει την πιο επίπεδη περιοχή, ώστε τα πορτρέτα να μην φαίνονται υπερβολικά στρεβλωμένα.

Δεν υπάρχει χώρος για λάθη κατά την εκτέλεση ενός τατουάζ, οπότε πριν αρχίσει να κόβει τα μαλλιά, ο Μάριο κάνει αρκετές φορές το σχέδιο σε ένα κομμάτι χαρτί, για να είναι σίγουρος ότι τηρεί όλες τις λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια βάζει το πορτρέτο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του πελάτη και αρχίζει να το σχεδιάζει με ψαλίδια και ξυράφια.

Ο Μάριο ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έχει κάνει λάθος, ενώ τον περισσότερο χρόνο που χρειάστηκε για να κάνει ένα «τατουάζ μαλλιών», ήταν οκτώ ώρες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τρίχα του μέσου προσώπου αναπτύσσεται περίπου κατά 1,5 εκατοστό τον μήνα, ο Χβάλα λέει ότι τα σχέδιά του αρχίζουν να σβήνουν μετά από 8 έως 10 ημέρες.

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τους πελάτες του να πληρώσουν 120 ευρώ για ένα λεπτομερές πορτρέτο.

Πηγή: Oddity Central

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.