ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το νέο σπίτι της LEGO

Κατασκευάστηκε, για να μοιάζει με τα διάσημα τουβλάκια της εταιρείας παιχνιδιών.

Το νέο κτίριο της LEGO βρίσκεται στο κέντρο της Μπιλούντ στη Δανία και σχεδιάστηκε από τον αρχιτεκτονικό όμιλο Bjarke Ingels. Αναμένεται να προσελκύει περίπου 250 επισκέπτες τον χρόνο, με κάπου 2.500 σε μέρες αιχμής.

Αποτελείται από 21 λευκά «τούβλα»-κτίσματα, που στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο, «στεφανωμένα» από ένα άλλο, τεράστιο.

Εκπρόσωπος της εταιρείας επισήμανε ότι «τα τουβλάκια έχουν ενσωματωθεί στην αρχιτεκτονική με έναν απλό αλλά έξυπνο τρόπο, απεικονίζοντας τη συστηματική δημιουργικότητα που βρίσκεται στον πυρήνα του παιχνιδιού της LEGO».

Στο ισόγειο υπάρχουν ένα κατάστημα, τρία εστιατόρια, συνεδριακές εγκαταστάσεις και μια πλατεία 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος διαθέτουν τέσσερις χρωματικές ζώνες παιχνιδιού: το κόκκινο της δημιουργίας, το μπλε της μάθησης, το πράσινο της κοινωνικότητας και το κίτρινο του συναισθηματισμού.

Η ιστορία της εταιρείας υπάρχει σε χώρο στο υπόγειο, ενώ μια γκαλερί αριστουργημάτων από τουβλάκια LEGO βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν δωρεάν στην κορυφή του κτιρίου και να απολαύσουν τη θέα από τις βεράντες του, από τα εγκαίνια στις 28 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Designboom

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.