ΖΩΗ

H πόλη των αετών

Σε ένα απομακρυσμένο νησί των ΗΠΑ, οι φαλακροί αετοί είναι τόσο συνηθισμένοι όσο τα περιστέρια!

Πρόκειται για την Ουναλάσκα, στην Αλάσκα, στο αρχιπέλαγος των Αλεούτιων Νήσων. Αν κάποιος Αμερικανός δει κάποια στιγμή στη ζωή του τον λευκοκέφαλο θαλασσαετό, το εθνικό πουλί των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό.

Φανταστείτε τώρα τους κατοίκους στην πόλη Ουναλάσκα, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μοιράζονται τον χώρο τους με περισσότερους από 600 όμορφους φαλακρούς αετούς. Οι ίδιοι, ωστόσο, δεν πιστεύουν ότι είναι και τόσο τυχεροί. Κι αυτό, γιατί πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τα πουλιά και πού φτιάχνουν τις φωλιές τους.

Πολλοί έχουν δεχτεί επιθέσεις από τους αετούς, οι οποίοι νομίζουν πως απειλούνται οι φωλιές και οι νεοσσοί τους. Έτσι, για κάποιους ντόπιους το κράνος είναι μια λύση, αν και όχι πάντα αποτελεσματική. Οι αρχές ενημερώνουν με πινακίδες πού βρίσκονται οι φωλιές, για να μην πλησιάζει ο κόσμος.

Οι φαλακροί αετοί φωλιάζουν συνήθως ψηλά στα δέντρα, αλλά το πρόβλημα με την Ουναλάσκα είναι ότι δεν έχει πάρα πολλά. Έτσι, τα πουλιά φτιάχνουν τις φωλιές τους σε ψηλά σημεία στα κτίρια της πόλης ή σε άλλες τεχνητές κατασκευές. Η κατάσταση είναι δύσκολη καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, που μεγαλώνουν τα μωρά τους.

Ομως, γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί λευκοκέφαλοι θαλασσαετοί στην Ουναλάσκα; Ίσως, κάποιοι να μαντέψατε ότι έχει να κάνει με τα τρόφιμα. Πολύ σωστή απάντηση.

Η πόλη της Αλάσκας βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά λιμάνια του κόσμου. Κι ως γνωστόν, τα ψάρια αποτελούν τη βασική τροφή των φαλακρών αετών. Κάθε φορά που φτάνει ένα σκάφος για να ξεφορτώσει, τα πουλιά σπεύδουν για το γεύμα τους, πριν τους διώξει το πλήρωμα του πλοίου.

Κι όταν δεν προσγειωθούν σε σκάφος, τότε σαρώνουν ένα άλλο αγαπημένο τους μέρος: τον τοπικό χώρο υγειονομικής ταφής.

Πηγή: Oddity Central / Βίντεο Great Big Story

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.