ΖΩΗ

Το πιο πολιορκημένο κάστρο στον κόσμο!

Χτίστηκε πάνω σε βράχο που δημιουργήθηκε από ηφαίστειο!

Ένα κάστρο σύμβολο, είναι του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, που εκτός εκτός από τους θρύλους  που το συνοδεύουν, θεωρείται το κάστρο που έχει δεχτεί τις περισσότερες επιθέσεις στον κόσμο.

Η έρευνα που διεξήχθη το 2014 εντόπισε 26 πολιορκίες, δίνοντάς τον τίτλο του «πιο πολιορκημένου κάστρου στη Μεγάλη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο»

Η ομορφιά αυτού του κάστρου του ίσως να μην μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε άλλο στα βρετανικά νησιά, ενώ για πολλούς λόγους θεωρείται το πιο διάσημο.

Το θρυλικό κάστρο φέρεται να χτίστηκε πάνω σε ένα βράχο, ο οποίος δημιουργήθηκε από ηφαίστειο πριν από 350 εκατομμύρια χρόνια, στο κέντρο της πόλης.

Είναι γνωστό ότι υπήρξε ένα βασιλικό κάστρο από τον 12ο αιώνα, μέχρι το 1633. Κατά τον 17ο αιώνα, ο χώροςχρησιμοποιήθηκε κυρίως ως στρατόπεδο, στεγάζοντας μια αρκετά μεγάλη φρουρά.

Το κάστρο του Εδιμβούργου βρέθηκε στο επίκεντρο πολυαρίθμων συγκρούσεων και αναταραχών, εξυπηρετώντας πιστά τον σκοπό της ύπαρξης της τελικής αμυντικής θέσης στο Εδιμβούργο, γι ‘αυτό και ονομάζεται «υπερασπιστής του έθνους».

Το κάστρο παραμένει ακόμα ενεργό ως στρατιωτική βάση. Ο βρετανικός στρατός εξακολουθεί να είναι υπεύθυνος για ορισμένα τμήματα του, αν και η παρουσία του σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό τελετουργική και διοικητική.

Κάποια από τα κτίρια του κτιρίου στεγάζουν συνταγματικά μουσεία που συμβάλλουν στην παρουσίαση του ως τουριστικού αξιοθέατου.

Παράλληλα, αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Παλιάς και Νέας Πόλης του Εδιμβούργου.

Εκεί, φυλάσσονται μερικοί από τους πιο πολύτιμους εθνικούς θησαυρούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων της Σκωτίας.

Πηγές:Vintage News και Wikipedia

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.