ΜΟΥΣΕΙΑ

Οι Γίγαντες στα σιλό

Έξι πύργοι σκυροδέματος έγιναν πολύχρωμοι και… χαμογελούν στο νησί Γκράνβιλ, στο Βανκούβερ.

Είναι από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία, με τους μισούς «Γίγαντες» να κοιτάζουν τις βάρκες του Φολς Κρικ και τους άλλους τρεις να βλέπουν προς τα μέσα, προς το εργοστάσιο Ocean Concrete.

Τα έργα στα σιλό, ύψους κάπου 21 μέτρων, είναι δουλειά των Βραζιλιάνων αδερφών Γκουστάβο (Gustavo) και Οτάβιο (Otavio) Παντόλφο (Pandolfo), οι οποίοι είναι γνωστοί ως «OSGEMEOS», που σημαίνει «Οι Δίδυμοι».

Τα αδέρφια ασχολούνται με τα γκράφιτι από το 1987 και η δουλειά τους έχει επηρεάσει βαθιά την street art της Βραζιλίας. Έργα τους υπάρχουν σε πολλά μέρη του πλανήτη: στην Ασία, στην Ευρώπη, στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

Το 2014, η Μπιενάλε του Βανκούβερ ανέθεσε στους δίδυμους να φέρουν τη συνεχιζόμενη σειρά τους «Giants» (Γίγαντες), στη Βρετανική Κολομβία.

Το έργο ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 50.000 δολάρια, για να καθαριστούν τα σιλό και για να αγοραστούν χρώματα. Τελικά, χρειάστηκαν 1.400 κουτιά σπρέι βαφής, ενώ ο λογαριασμός κατέληξε στα 180.000 δολάρια.

Οι «Γίγαντες» ήταν μέρος του Ανοιχτού Μουσείου της Μπιεννάλε, που παρουσιάζει διεθνή τέχνη στους δημόσιους χώρους της πόλης. Κανένα από τα έργα δεν προορίζεται να είναι μόνιμο.

Συνήθως, μετά από δύο χρόνια τα κομμάτια αφαιρούνται ή ζωγραφίζονται, για να δημιουργήσουν περιθώρια για νέα έργα, εκτός εάν παρεμβαίνει ένας δωρητής. Αβέβαιη η τύχη των «Giants».

Πηγή: Atlas Obscura

 

Advertisements

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.