ΤΟΠΟΙ

Άγνωστος προορισμός, η νέα μορφή διακοπών!

Η ιδέα έρχεται από εταιρεία της Ολλανδίας, που θέλει να σε εκπλήξει.

Η Λιζ Μπόλτερ (Liz Boulter), από τη βρετανική εφημερίδα Guardian, έκλεισε τις διακοπές μυστηρίου για την ίδια και τον σύντροφό της και δεν ήξεραν ότι βρίσκονταν στο Πόρτο, μέχρι που έφτασαν στο αεροδρόμιο.

Η «srprs.me» ιδρύθηκε το 2014 στο Άμστερνταμ, αφήνοντας τον πελάτη της να διαλέξει ένα τύπο διακοπών (ολιγοήμερες ή πολυήμερες), τις ημερομηνίες και τα χρήματα που θέλει να δαπανήσει. Επιπλέον, του ζητεί να μάθει τρεις τόπους πουν δεν επιθυμεί να ταξιδέψει.

Η ολλανδική εταιρεία επιλέγει τον προορισμό και κανονίζει πτήσεις και διαμονή. Το μόνο στοιχείο που έχει ο πελάτης εκ των προτέρων, είναι μία πρόγνωση καιρού και ποια ώρα πρέπει να βρίσκεται στο αεροδρόμιο.

Η Λιζ επισήμανε ότι για πολλούς από μας είναι δύσκολο να μην διερευνήσουν τις διακοπές τους, χρησιμοποιώντας ιστοτόπους αεροπορικών εταιρειών, χάρτες Google, Tripadvisor και μυριάδες άλλα εργαλεία Διαδικτύου, για να έχουν τις πληροφορίες που θέλουν.

Ωστόσο, ούτε η ίδια μπορούσε να μετατραπεί σε έναν χαλαρό ταξιδιώτη. Μόλις είχε την πρόβλεψη καιρού, προσπαθούσε να μαντέψει πού θα τους πήγαιναν. Μάταια. Ο προορισμός τους αποκαλύφθηκε όταν έφτασαν στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Αποφάσισαν να αγκαλιάσουν τον αυθορμητισμό, παραμένοντας μακριά από ταξιδιωτικές ιστοσελίδες. Κι αφού γράφει για τις περιπέτειές τους στην πόλη, αναφέρει ότι σκεφτόταν πόσο ευχαριστημένοι μπορούσαν να είναι με ένα Σαββατοκύριακο σε μια πιο υγρή, ψυχρή και πιο ακριβή πόλη. Αλλά, όπως και με αυτό το ταξίδι, λέει, ίσως να είχα εκπλαγεί ευχάριστα.

Πηγή: Guardian / Εικόνες του Πόρτο από  Pixabay

Advertisements

Κατηγορίες:ΤΟΠΟΙ

Tagged as: , ,

1 reply »

Αν έχετε κάποιο σχόλιο να κάνετε, γράψτε το...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.